Türkiye'nin farklı illerinden gelen 51 kursiyer Konya'da Ambulans Sürüş Güvenliği ‘Eğitici Eğitimi’ aldı

Türkiye'nin farklı illerinden gelen 51 kursiyer Konya'da Ambulans Sürüş Güvenliği ‘Eğitici Eğitimi’ aldı

Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi sertifikası alabilmek için Türkiye'nin 15 farklı ilinden Konya'ya gelen eğitici kursiyer adayı zorlu sürüş eğitiminden geçti. Başarılı olan 51 kişi kendi iller görev yapan ambulans sürücülerine eğitim verebilecek

Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi (ASGE) sertifikası alabilmek için Türkiye'nin 15 farklı ilinden şehrimize gelen 51 eğitici kursiyer adayı zorlu sürüş eğitimlerinden geçerek belgelerini aldı.

Eğitici eğitimi sonunda ‘eğitmen’ statüsü almaya hak kazanan kursiyerlerin kendi illerinde 112 Acil Servis Hizmetlerinde görev yapan ambulans sürücülerine eğitim verebilecekleri öğrenildi.

Özel olarak oluşturulan parkurda ambulans sürücülerinin, özellikle yoğun trafikte yapacakları manevralarda direksiyon hâkimiyetini koruyarak hızlı ve kontrollü sürüş becerisi kazanmaları için verilen eğitimlerde "Ambulansların mekanik özellikleri, basit arizaların tanımlanması ve önlenmesi, araç güvenlik sistemlerinin kullanımı, ambulanslarda hız problemleri ve araç kontrolü, olağandışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren, takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirilmesi, ambulans yangınlarını önleme" gibi birçok konu uygulamalı olarak gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu arkasında yer alan otopark alanında devam eden ASGE alanına gelerek kursiyerlere verilen eğitimler hakkında Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’den bilgi alan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, ambulans şoförlerine verilen sürüş güvenliği eğitiminin önemine değindi. 112 acil sağlık hizmetleri ambulansının olay yerine hızlı ulaşması ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmesi amacıyla ASGE eğitimlerinin verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Gerek acil sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan personelimizin gerekse de hastalarımızın güvenli bir şekilde sağlık kuruluşlarımıza ulaştırılması, en az sunulan tıbbi tedavi ve yapılan doğru müdahale kadar önem arz etmektedir” dedi.

Ambulans sürücülerinin yaptığı işin niteliği ve sunulan hizmetin zorluğu bakımından birtakım özel sürüş bilgisi ve becerisine sahip olmak zorunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, ASGE Eğitici Eğitiminin 2 günü teorik 3 günü pratik olmak üzere toplam 5 gün sürdüğünü söyledi. 5 gün sonunda yapılan eğitici eğitimi sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika ve teşekkür belgeleri Prof. Dr. Koç tarafından verildi.

2-1.jpg4-1.jpg3-2.jpg5-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.