Türkiye’nin en büyük Bilim Festivali sona erdi! Konya BilimFest 2022 kendi ziyaretçi rekorunu kırdı

Türkiye’nin en büyük Bilim Festivali sona erdi! Konya BilimFest 2022 kendi ziyaretçi rekorunu kırdı

Türkiye’nin en büyük Bilim Festivali Konya BilimFest 2022 sona erdi. Ülkenin milli savunma devleri TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN KONYA, ROKETSAN, BAYKAR, TUSAŞ gibi önemli firmaların katıldığı festivali 281 bin 613 vatandaş ziyaret etti

Konya Büyükşehir Belediyesince bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve yoğun ilgi gören Türkiye'nin en büyük Bilim Festivali 'Konya BilimFest 2022' sona erdi. Geçtiğimiz yıl 250 bin bilim meraklısının ziyaret ettiği Konya Bilim Festivali, bu yıl kendi rekorunu kırarak 281 bin 613 ziyaretçiye ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı 9. Konya Bilim Festivali’nde bu sene de ilkler yaşandı.

Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve dört gün devam eden 9. Konya Bilim Festivali'ni, Konya ve farklı şehirlerden her yaştan 281 bin 613 bilim meraklısı ziyaret etti.

Bu yıl ilk kez akşam yapılan Konya Bilim Festivali’nde video mapping (haritalama), ışık gösterileri ve drone gösterileri ziyaretçilerle buluşturuluyor. Festival alanında kurulan stantları gezen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocuklar ve gençlerle sohbet ederek, 200 drone cihazının kullanıldığı gösteriyi takip etti.

Resim

FESTİVALE ÇOK YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Başkan Altay, Bilim Festivali’nin artık Konya’nın geleneklerinden biri haline geldiğini belirterek, geçtiğimiz yıl 250 bin ziyaretçi ağırladıklarını hatırlattı. Bu yıl konseptin değiştirilerek takvimin öne çekildiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Çünkü LED’lerin o ışıltılı dünyasını ve ışıkları kullanmak istedik. Festivale çok yoğun da bir katılım oldu. Burada aslında yapmaya çalıştığımız şey, çocuklarımızın içinde bulundukları etkinliklerle onlara fizik, kimya ve biyolojiyi anlatmak, etkinliklerle onları bilimle tanıştırmak. Bir taraftan da Milli Teknoloji Hamlemizin önemli şirketlerini Konyalılarla ve bölgeden gelen insanlarla tanıştırabilmek. Burası Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi. TÜBİTAK’ın çok önemli bir stantı var. ASELSAN’ın, ASELSAN Konya’nın, BAYKAR’ın, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ’ın stantlarıyla Milli Teknoloji Hamlemizin ürünlerini gelen ziyaretçilerimizle buluşturma imkanına kavuşmuş olduk" dedi.

DRONE GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

9. Konya Bilim Festivali bu yıl ilk kez düzenlenen birbirinden eğlenceli bilimsel etkinliklere de sahne oluyor. Özellikle drone gösterisi akşamın karanlığında gökyüzünde adeta görsel bir şölen sunarken ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşattı.

Ayrıca festival kapsamda hazırlanan tematik atölye alanları, video mappig ve ışık gösterileri, eğlenceli sahne gösterileri ile birlikte “NASA&CERN” ve “Source of Life” temalarında üç boyutlu salonlar ve farklı temalarda birçok sergi de bilim meraklılarıyla buluştu.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ STANDLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN KONYA, ROKETSAN, BAYKAR ve TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşlarının stantları da ilgi gördü.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.