Türkiye'nin değerleri ödüllendirilecek

Türkiye'nin değerleri ödüllendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ensar Vakfı'nın işbirliğinde yürütülen proje kapsamında bu yıl "sabır" temasının işlendiği Türkiye Değer Ödülleri'ne 16 öğrenci layık görüldü

İSTANBUL (AA) - Değerler Eğitimi Merkezi tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştirilecek "Türkiye Değer Ödülleri", 20 Ekim'de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Ensar Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve vakfın işbirliğinde yürütülen Türkiye Değer Ödülleri Projesi, ilk kez 2011-2012 eğitim öğretim yılında gerçekleştirildi.

Sabır temasının işlendiği bu yılki değerlendirme süreci sonunda ortaokul seviyesinden 3, lise seviyesinden 3 olmak üzere toplam 6 öğrenci Değer Ödülü Kategorisi'nde ödül almaya hak kazanırken, 10 öğrenci de Eser Kategorisi'nde ödüle layık görüldü.

Ödüller, 20 Ekim Cumartesi akşamı törenle sahiplerine verilecek.

Törende ödül almaya hak kazanan öğrencilerin günlük yaşamlarındaki başarı öykülerini onların haberi olmaksızın değerlendirmeye taşıyarak ödül almalarını sağlayan 6 öğretmen de ödüllendirilecek.

İlki "yardımseverlik, vefakarlık, sorumluluk, saygılılık ve doğruluk", ikincisi "birlik, beraberlik ve kardeşlik", üçüncüsü "adalet", dördüncüsü "yardımseverlik", beşincisi "sorumluluk" temalarıyla yapılan ödül sürecinin geçen yıl ki konusu ise "cesaret" olmuştu.

Türkiye Değer Ödülleri, öğrencilerde ve toplumda ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmayı, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmayı, öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

Projeyle ayrıca, evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın bireyin kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmeyi, "Değer Ödülü" kategorisinde başarılı olan öğrencilerin ise kendi yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmaları amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :