Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Yürür'e "San Carlos Nişanı"

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Yürür'e "San Carlos Nişanı"

Kolombiya Dışişleri Bakanı Holguin, görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ilişkilere sunduğu katkıdan ötürü Yürür'e San Carlos Nişanı verdi- Büyükelçi Yürür:- "Kolombiya, turizm ve ticaretin yanı sıra altyapı konularında da müteahhitlik çalışmaları açı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür'e iki ülke ilişkilerinin gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı "San Carlos Nişanı" verdi.

Başkent Bogota'daki Dışişleri Bakanlığı San Carlos Sarayı'nda gerçekleşen törene, Büyükelçi Yürür ve eşi Barçın Akın Yürür'ün yanı sıra Büyükelçilik çalışanları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada iki ülkenin gelişen ilişkilerine dikkat çeken Holguin, Türkiye'nin Kolombiya'ya tohum konusunda verdiği desteğin yanı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) eliyle Briceno kentinde inşa edilen Orejon Kırsal Eğitim Merkezi ve Kolombiyalı öğrencilere verilen burslardan övgüyle bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat 2015'te Kolombiya'ya gerçekleştirdiği ziyaret ve Tükiye'nin, bu ülkedeki sel felaketinden etkilenen Mocoa kentine yaptığı yardımları da hatırlatan Holguin, Büyükelçi Yürür'e görev süresi boyunca sunduğu katkının karşılığı olarak San Carlos Nişanı verildiğini söyledi.

Bu nişanın Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Kolombiya halkı adına verildiğini belirten Holguin, ayrıca Anadolu Ajansının Bogota'da açtığı ofisle kısa süre önce Kolombiya merkezli İspanyolca yayına başlamasının iki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen olumlu noktayı gösterdiğini söyledi.

Yürür ise törendeki konuşmasında Holguin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Patti Londono Jaramillo'nun yanı sıra eşi Barçın Akın Yürür ve Büyükelçilik çalışanlarına bu ülkedeki görevi boyunca gösterdikleri yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Yürür, Türk Hava Yollarının (THY) direkt uçuşu ve vize serbestisi dolayısıyla Türkiye'den Kolombiya'ya çok sayıda iş adamının gelmeye başladığını anlattı.

Kolombiya'nın ticari bakımdan Türkiye'nin Latin Amerika'daki üçüncü ortağı olduğuna dikkati çeken Yürür, "Kolombiya, turizm ve ticaretin yanı sıra altyapı konularında da müteahhitlik çalışmaları açısından Türk vatandaşlarının mutlaka görmesi ve çalışması gereken bir ülke." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilişkilerin ivme kazandığını dile getiren Yürür, TİKA ve AA'nın çalışmaları dışında savunma alanındaki iş birliğini artırmak amacıyla Kolombiya'da askeri ataşelik açıldığını anımsattı.

San Carlos Nişanı, Kolombiya'da özellikle uluslararası ilişkiler alanında önemli ülkeye önemli katkıları bulunan kişilere veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :