Türkiye'nin 25 Ocak 2022 tarihli son korona tablosu açıklandı

Türkiye'nin 25 Ocak 2022 tarihli son korona tablosu açıklandı

Türkiye'de vaka sayısı yine pik yapmış durumda. Serbestleşme döneminden bu yana en yüksek vaka sayılarını gören Türkiye'de Omicron varyantının etkileri sonuna kadar yaşanıyor.

Özellikle kış mevsimiyle birlikte yükselişe geçen vaka sayıları zirveleri görmeye başladı. Salgını bitireceği düşünülen Omicron varyantıyla mücadele tam gaz devam ediyor. Ancak vatandaşın tedbirsiz davranması bulaşıyı artırıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son paylaştığı tabloda uyarılarını yineledi. Son gelen rakamlara göre 418 bin 427 test yapıldı. Bu testler sonucunda 76 bin 341 vaka tespit edildi. 1 günde vefat eden sayısı ise 174. Tek günde iyileşen sayısı ise 82 bin 203.

korona-tablosu.jpg

Bakan Koca tabloyu paylaşırken şu cümleleri kullandı:

Temizlik, aşı dışında, Covid-19’la mücadelenin üç temel prensibinden biri. Elimizle gayri ihtiyari şekilde yüzümüze dokunmamız virüsün bulaşmasına neden olabiliyor. Temizlikte titiz olalım. Bu “istemsiz” hareketten de kaçınalım. Omicron’a karşı daha dikkatli olmak zorundayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.