Türkiye'den Saraybosnalı görme engellilere bilgisayar yardımı

Türkiye'den Saraybosnalı görme engellilere bilgisayar yardımı

SARAYBOSNA (AA) - Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği öncülüğünde, Bosna Hersek'te yatırımları bulunan Türk iş adamlarının da desteğiyle başkent...

SARAYBOSNA (AA) - Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği öncülüğünde, Bosna Hersek'te yatırımları bulunan Türk iş adamlarının da desteğiyle başkent Saraybosna'daki Görme Engelliler Derneğine bilgisayar yardımında bulunuldu.

Saraybosna Kantonu Görme Engelliler Derneği tarafından başlatılan "100 Görme Engelli İçin 100 Bilgisayar" kampanyası kapsamında bağışlanan 14 bilgisayar, düzenlenen programda dernek yetkililerine teslim edildi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü vesilesiyle derneği ziyaret ettiklerini belirterek "Kardeş ülke Bosna Hersek'ten kampanyaya desek talebi geldiğinde, hemen neler yapabileceğimizi konuştuk. Bugün de ilk adımı atmış olduk." dedi.

Engelsiz bir dünya oluşturmak için özellikle bilgisayarın son derece önemli imkanlar sağladığına işaret eden Koç, kampanyanın devam ettiğini söyleyerek tüm şirketlere kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu.

Dernek Başkanı Hamdo Kentra da bilgisayar kullanabilen bir görme engellinin, hem eğitim hayatına katkı sağladığını hem de toplumsal hayata daha kolay adapte olduğunu belirterek dernek üyelerine bilgisayar eğitimi de verdiklerini ifade etti.

Dernek yetkilisi Fikret Zuko, 1948 yılında kurulan derneğin Bosna'daki savaş sırasında da çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyleyerek "Amacımız görme engellilere ihtiyacı olan hizmeti sunabilmek. Görme engellilere destek konusunda devlet yetersiz kaldığı için bilgisayar kampanyası başlattık. Bugün 14 bilgisayarımız oldu. 100 bilgisayar hedefimize artık daha yakınız." dedi.

1948 yılında kurulan ve 400 üyesi bulunan dernek, üyelerine rehabilitasyon eğitimi, beyaz baston kullanımı, Braille alfabesi yazı eğitimi, bilgisayar eğitimi, özgüven ve öz bakım eğitimi gibi konularda hizmet veriyor.

Dernekten gelen yardım talebi üzerine Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği öncülüğünde sağlanan bilgisayar desteğine, ülkedeki Türk iş adamları da katkıda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :