Türkiye'den Saraybosna'daki İslami İlimler Fakültesine destek

Türkiye'den Saraybosna'daki İslami İlimler Fakültesine destek

SARAYBOSNA (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Saraybosna Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile fakültenin inşası...

SARAYBOSNA (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Saraybosna Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile fakültenin inşası devam eden öğrenci yurduna yardımda bulunacak.

Yardımlar kapsamında, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci yurdunun inşası tamamlanacak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da fakültenin konferans salonu ve öğretim üyelerinin odalarındaki havalandırma sistemleri yaptırılacak.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zuhdija Hasanovic, fakülteye nezaket ziyaretinde bulunan ve inşaatı devam eden öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ve Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı'ya teşekkür etti.

Büyükelçi Koç, burada yaptığı açıklamada, fakülte yönetiminin yardımlar için kendilerine teşekkür ettiğini belirterek, "İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin, ilahiyat fakülteleri düzeyinde de kapsamlı bir şekilde devam etmesi bizleri son derece mutlu ediyor." dedi.

Türkçe'nin Bosna Hersek'teki birçok okulda ikinci yabancı dil olarak öğretildiğini ve burada da Türkçe'nin yaygınlaştırılması için iş birliği yapılması ve Yunus Emre Enstitüsünden destek alınması konusunda talebini dile getirdiğini aktaran Koç, "Onlar da bununla ilgili memnuniyetlerini belirttiler." ifadelerini kullandı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Hasanovic de yapılan yardımlar için Türk halkına, hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :