Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

"Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan yardım malzemelerinin dağıtımında üçüncü aşamaya geçildi

GAZZE (AA) - Türkiye'den Gazze'ye "Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kapsamında üçüncü aşamaya geçildiği bildirildi.

Gazze Sosyal İşler Bakanlığı, Kalkınma ve Planlama Müdürü İtimad et-Tarşavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'ye ulaşan yardımların dağıtımı kapsamında üçüncü aşamanın başlatıldığını belirterek, "Bu aşamada, yardım malzemeleri, ortalama nüfusu 7 kişiden fazla yaklaşık 15 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak." dedi.

Yardımların dağıtımı kapsamında ilk aşamada 9 veya daha fazla nüfusa sahip 11 bin aileye ulaştırıldığını ifade eden Tarşavi, ikinci aşamada ise sivil toplum kuruluşları ile yardım dernekleri aracılığıyla 50 bin ailenin yardımlardan istifade ettiğini kaydetti.

Tarşavi, "Lady Leyla" gemisiyle gönderilen yardımların, toplamda 76 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Limanı'ndan hareket eden Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler