Türkiye'deki yabancılar için "insani yardım" iş birliği

Türkiye'deki yabancılar için "insani yardım" iş birliği

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılayı, geri kabul anlaşmaları gereği Türkiye’ye gönderilen yabancılara verilen hizmetlerde bir aksaklık yaşanmaması için güçlerini birleştirdi - İki kurum arasında imzalanan iş birliği protokolüne göre, Türkiye'deki

ANKARA (AA) - S.AHMET AYTAÇ - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayı, Türkiye’de yakalanan veya geri kabul anlaşmaları gereği Türkiye’ye gönderilen yabancılara verilen hizmetlerde bir aksaklık yaşanmaması için güç birliği yapacak.

Özellikle Suriye’de süren iç savaş ve Türkiye’nin jeopolitik konumu gereği üçüncü ülkelere geçiş güzergahında bulunması nedeniyle artan yoğun göç hareketliliği, yetkilileri yeni önlemler almaya yönlendirdi. Avrupa Birliği ile varılan mutabakat gereği geri kabul anlaşması kapsamında Türkiye’ye gönderilen yabancı sayısının da gelecek dönemde artacağından hareket eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ülkedeki yabancılara verilen hizmette bir aksaklık yaşanmaması için Türk Kızılayı ile iş birliğini artırma kararı aldı.

İmzalanan iş birliği protokolüne göre, Türkiye'deki yabancıların acil insani ihtiyaçlarının belirlenmesi ve giderilmesi sürecinde Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü uzmanları birlikte çalışacak. Her iki kurumun uzmanlarının vereceği eğitimlerle, yabancılara hizmet götürecek personeller yetiştirilecek.

- Yabancılara verilen hizmet uluslararası kriterlere göre raporlanacak

Geri gönderme merkezleri veya kabul ve barınma merkezlerinde bulunan yabancılara barınma, beslenme, güvenlik, acil ve temel sağlık hizmetlerinin verilme süreçleri iki kurumun uzmanları gözetiminde yürütülecek. Bu merkezlerdeki yabancılara psikososyal destek verilecek. Yabancılara verilen hizmetler, uluslararası kriterlere göre raporlanacak.

Bu arada, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ile Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu'nun iş birliği protokolünü imzaladığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :