Türkiye'deki köyünden 'Çankırılı Boris Johnson’a destek geldi! İmza kampanyası başlattılar

Türkiye'deki köyünden 'Çankırılı Boris Johnson’a destek geldi! İmza kampanyası başlattılar

Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a destek amacıyla, atalarının yaşadığı Çankırı'nın Kalfat köyü halkı, 'Çankırılı Boris Johnson'ın her zaman yanındayız" sloganıyla imza kampanyası başlattı

Çankırı'nın Orta ilçesinde bağlı Kalfat köyünde, Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a destek için atalarının yaşadığı evin önünde imza kampanyası başlatıldı. Kalfat köyünde yaşayan vatandaşlar, "Çankırılı Boris Johnson'ın her zaman yanındayız" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, görevde kalması amacıyla, atalarının yaşadığı Çankırı'nın Orta ilçesinde bağlı Kalfat köyünde yaşayan vatandaşlar, "Çankırılı Boris Johnson'ın her zaman yanındayız" sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Boris Johnson'ın atalarının yaşadığı evin önünde buluşan vatandaşlar, Boris Johnson'ın yanında olduklarını söyledi.

BORİS JOHNSON TÜRK MÜ?

Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığ) yapan Ali Kemal’ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813’te Çankırı’nın Kalfat köyünde doğmuştu. ‘İngiliz yanlısı’ olarak tanınan Ali Kemal'in ailesinin bir kısmı 1922’de Britanya’ya göç etmişti.

Johnson, 2005’te BBC Özbekçe’ye verdiği röportajda Türk kökeniyle ilgili soruyu, “Babamın dedesi Türk’tü ama benim Türk yanım zayıf” diye yanıtlamıştı.

23 Temmuz 2019’da, Muhafazakar Parti’nin lideri seçilen Johnson, 7 Temmuz’da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevini yeni lider seçilene kadar sürdüreceğini duyurmuştu.

Türkiye'deki köyünden 'Çankırılı Boris Johnson’a destek geldi! İmza kampanyası başlattılar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.