Türkiye'deki Kırım tatarlarından Rusya'ya tepki, Ukrayna'ya destek

Türkiye'deki Kırım tatarlarından Rusya'ya tepki, Ukrayna'ya destek

Türkiye'de faaliyet gösteren 55 Sivil Toplum Kuruluşu ve bu kuruluşların temsil ettiği milyonlarca Kırım Tatarı adına Rusya’yı protesto eden Kırım Tatar Teşkilatları Platformu üyeleri, Ukrayna'nın yanında olduklarını açıkladı

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını sert bir dille kınadı. Türkiye'de faaliyet gösteren 55 Sivil Toplum Kuruluşu ve bu kuruluşların temsil ettiği milyonlarca Kırım Tatarı adına Rusya’yı protesto eden Kırım Tatar Teşkilatları Platformu üyeleri, Ukrayna'nın yanında olduklarını açıkladı.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ümit Şilit açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırısı Hakkında Rusya ordusu Bugün (24 Şubat 2022) Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgal hareketiyle savaşı başlatmış oldu.

Şehirleri de bombalayarak Ukrayna topraklarında ilerlemeye başladı. Bugünü sadece Ukrayna için değil bütün dünya için felaketin başladığı bir gün olarak görüyoruz.

Dünyayı felakete götüren bu alçak ve aşağılık girişimi çok önceden planlayarak, adım adım uygulayan Rusya’yı şiddetle protesto ediyoruz.

Türkiye'de faaliyet gösteren 55 Sivil Toplum Kuruluşu ve bu kuruluşların temsil ettiği milyonlarca Kırım Tatarı adına Ukrayna'nın yanında olduğumuzu belirtiyor ve savaşın bir an önce sona ermesini dileğiyle dünya kamuoyunu bu felaket karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.