Türkiye'de ve Konya'da neler konuşuldu

Türkiye'de ve Konya'da neler konuşuldu

Türkiye'de ve Konya'da neler konuşuldu? İşte Memleket'te dün en çok tıklanan haberler...

Türkiye'de ve Konya'da neler konuşuldu? İşte Memleket'te dün en çok tıklanan haberler...

Turkcell Süper Lig’de 34. ve son hafta maçları oynanırken temsilcimiz Konyaspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Ankaraspor’u 3-0 mağlup etti. Haftaya küme düşme hattında giren ve gözü sahada kulağı rakiplerinden gelecek haberlerde olan Yeşil-beyazlı temsilcimiz ilk yarısı 0-0 sona eren maçta Ankaraspor’u ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 mağlup etse de bu sonuç temsilcimizin ligde kalmasına yetmedi.


Konyaspor taraftarı Ankaraspor ile oynanan maça ilgi göstermedi. Tribündeki taraftar sayısı 10 bini bile bulmazken, atılan gollerle büyük coşku yaşayan ancak Antalyaspor’un attığı golle yıkılan taraftarlar maç sonunda ise adeta isyan etti. Yönetimi istifaya davet eden taraftarlar, futbolculara da büyük tepki gösterip, “Konya’yı terk edin” çağrısında bulundular. Stat çıkışında ise bir grup taraftar yöneticilere yönelik sert tepkilerde bulundu. Öte yandan Konyaspor’un küme düşmesinin ardından hüzünlü kentte Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlaması da taraftarı öfkelendirdi ve zaman zaman istenmeyen olaylar yaşandı.



Türkiye’nin saygın haber kuruluşlarından olan, yurt ve dünya çapında çok sayıda abonesi bulanan İhlas Haber Ajansı saat 12.25’te geçtiği haber ile tüm Konya’yı şoke etti. Antalya Bürosu’ndan Çağdaş Yıldırım’ın imzasını taşıyan bu haber yenilir yutulur cinsten değil. Konyaspor’u alenen aşağılayan, maç satın alan, oyuncu bağlayan kulüp görüntüsüne sokan İhlas Haber Ajansı’nın sokakta konuşulan ve her yıl benzeri binlerce söylentinin ağızdan ağza dolaştığı “şike” söylentilerini haber yapıp servise sunması son derece manidar ve düşündürücüdür. Hiçbir dayanağı olmayan iddiaları haber yapmak da gazetecilikle, basın etiği ile bağdaşmamaktadır.

“KONYASPOR'DAN ANKARAGÜCÜ FORMASI GİYEN FUTBOLCULARA TEŞVİK PRİMİ İDDİASI”

Başlığı altında sunulan haber, “iddia edildi, savunuldu, ifade edildi” gibi amiyane tabirle kıvırma ifadeleriyle doludur. İhlas Haber Ajansı’nın ya bu iddiaları doğrulamaya ya da Konyaspor’dan, Konya spor kamuoyundan, Konya’dan özür dilemeye davet ediyoruz.



Ergenekon davasının tutuklu sanığı Erol Ölmez, mahkemeye sunduğu 14 sayfalık yazılı dilekçesinde şok itiraflarda bulundu.
Ölmez, soruşturma sırasında, sakal bırakıp, cübbe giyerek istihbarat toplamak için Fatih Çarşamba semtine gizli görevle gittiği şeklindeki ifadesini kabul etmemiş, beğendiği bir hanıma yaklaşmak için orada bulunduğunu ileri sürmüştü. Ölmez, mahkemeye sunduğu dilekçesinde çark ederek Çarşamba semtine istihbarat toplamak için gittiğini söyledi. Dışarıda bulunan arkadaşları tarafından hiç aranıp sorulmadığını, bu nedenle bazı gerçekleri itiraf edeceğini dile getiren Ölmez, helikopter kazasında vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2008'de öldürülmesinin planlandığını, ancak bu suikastın bir yıl gecikmeyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

 
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Deniz Demirci için dün Ankara'da tören düzenlendi.Törene Meclis Başkanı Toptan, CHP lideri Baykal ve kuvvet komutanları da katıldı. En dikkat çeken ayrıntı ise tören sonrası Kocatepe Camii önünden araçlarına kadar yürüyen Merkez Komutanlığı Tören Bölüğü'nün hep bir ağızdan akan kana isyan edercesine silahları havada 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'akan kan bayrak için' şeklinde slogan atmaları oldu.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un fethinin 556'ncı yılı nedeniyle Haliç'te düzenlediği havai fişek, ışık, ses, su ve lazer şovu, izleyenleri büyüledi.Balat sahilinde düzenlenen özel platformda gerçekleşen kutlamalar, yaklaşık 1 saat sürdü. Binlerce İstanbullu, Haliç sahilinde, ellerinde Türk bayraklarıyla gösterileri izledi. Gecede, 3D teknolojisiyle üretilen ''Fetih'' filminin gösterimi de yapıldı. Gösterileri ilgiyle izleyen vatandaşlar, sahnelenen şovları görüntülemeye çalıştı.
 

 
 
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri 90. kez Kayalıpark’ta bir araya gelerek başörtüsüne özgürlük talep ettiler.
 




Namal, Polisevi'nde düzenlenen kahvaltılı programda, 5 aydır Konya'da görev yaptığını söyledi. Gündem yoğunluğu nedeniyle gazetecilerle bir araya gelemediklerini, ancak bir bahar sabahında birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Namal, ''Medya ve emniyet karşılıklı birbirlerinin olmazsa olmazıdır. Ancak hepimizin belirli kuralları var. Adli konularda gerektiği kadar bilgi veriliyor'' dedi.