Türkiye'de kripto paralara devlet düzenlemesi

Türkiye'de kripto paralara devlet düzenlemesi

Meclis'e sunulması beklenen yasa teklifiyle, yabancı kripto borsalarına Türkiye'de yerleşik altyapı kurma ve temsilci bulundurma şartı getirilmesi; yabancı kripto para borsalarının vergilendirilmesi ve MASAK denetimine alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son MYK toplantısında kurmaylarına, bir süredir hazırlıkları süren kripto varlıklar yasa teklifinin ana hatlarıyla düzenlendiği temel kanunun hızlıca Meclis'e getirilmesi talimatını verdi.

Bu kapsamda çalışmaların ivedilikle tamamlanması için AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir toplantı daha gerçekleştireceği öğrenildi.

10-12 maddelik bir "temel kanun" olarak Meclis'e sunulması beklenen teklifte, yabancı kripto borsalarına minimum sermaye ile Türkiye'de yerleşik altyapı kurma ve temsilci bulundurma şartı getirilmesi; yabancı kripto para borsalarının da vergilendirilmesi, MASAK denetimine alınması gibi düzenlemeler planlanıyor. Ancak kripto varlıkların ne şekilde ve nerede saklanacağına ilişkin düzenlemenin nasıl yapılabileceği ise hâlâ tartışma konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.