Türkiye'de genç istihdam artıyor, işsizlik azalıyor

Türkiye'de genç istihdam artıyor, işsizlik azalıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Temmuz-Eylül dönemine ait ekonomik verileri paylaştı; istihdamda yaşanan artış, genç işsizlik oranındaki düşüş ve ekonominin güçlü performansına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Temmuz-Eylül "3. Çeyrek" dönemine ait ekonomik verileri açıklayarak, Türkiye'nin istihdam ve genç işsizlik konularındaki başarılarına dikkat çekti. Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı adımların atıldığını belirterek, ekonominin üretim oluşturma kapasitesini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Paylaşımında, "Genç istihdam da dahil olmak üzere istihdam artıyor, oran oranları gerilemeye devam ediyor" diyen Yılmaz, 2023 Temmuz-Eylül "III. Çeyrek" döneminde istihdam edilenlerin sayısının bir önceki çeyreğe göre 124 bin kişi artarak 31 milyon 724 bin kişiye yükseldiğini açıkladı.

15-24 yaş aralığındaki genç nüfusta işsizlik oranında yaşanan düşüşe de vurgu yapan Yılmaz, bu oranın bir önceki çeyreğe göre 0,7 puan azalarak yüzde 17,1'e gerilediğini belirtti. Ayrıca, genel işsizlik oranının da 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 olduğunu ifade etti.

Yılmaz, paylaşımının devamında ilerleyen dönemde daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve istihdama uygun politikalar izleyeceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.