Türkiye'de enerji semineri

Türkiye'de enerji semineri

Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders:- "Türk ve Belçikalı şirketler enerjide avantaj sağlayacak projeler geliştirebilir"

 Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibarıyla enerji geçişi için önemli bir noktada bulunduğunu ve bölgedeki üretici ülkeler için kilit önem taşıdığını belirterek, "Türk ve Belçikalı şirketler enerjide avantaj sağlayacak projeler geliştirebilir" dedi.

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen “Türkiye’de Enerji Geçişi, Sorunlar ve Çözümler” konulu seminere, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü Mehmet Sinan Yıldırım, AB Türkiye Delegasyonu Enerji ve Bilgi Toplumu Sektör Yöneticisi Hasan Özkoç, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Genel Sekreteri Uğur Yüksel’in yanı sıra birçok sektör temsilcisi de katıldı.

Reynders burada yaptığı konuşmada, Belçika ve Türk şirketlerinin enerjide ortak çalışmalar yürüttüğünü ve Türkiye’nin AB ile enerjideki iş birliğinin giderek derinleştiğini anlattı. Reynders, "Türkiye'nin özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması sektör açısından çok faydalı olacaktır. Türk ve Belçikalı şirketler iş birliği yaparak Türkiye’ye avantaj sağlayabilecek yeni projeler geliştirebilir" ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Enerji ve Bilgi Toplumu Sektör Yöneticisi Özkoç da Türkiye ve AB’nin derinleşen enerji ilişkisine işaret ederek, diyaloğun sürdürülmesi ve deneyimlerin paylaşılması için çalışmaların süreceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :