"Türkiye'de başka rakibim yok"
Mehmet Sayan 47 yaşında bir ayakkabı ustası. Ayağınıza küçük ya da büyük gelen ayakkabıları, büyütüp küçültebiliyor. Mehmut Usta, artık kimsenin 'ayakkabım ayağıma küçük ya da büyük geliyor'diye üzülmesine gerek kalmadığını söyledi.
Ayakkabı ustası Mehmet Sayan, ihtiyaç olduğu taktirde ayakkabıyı 4 numaraya kadar büyütüp, küçültebiliyor. Sayan, bu işlemi cila ve ateş kullanarak yapıyor.
30 yıldır ayakkabı ustası olduğunu ifade eden Sayan, "Ayağa küçük veya büyük gelen ayakkabıları 2 numaraya kadar büyütüp, küçültebilirim. Bu alanda Türkiye'de başka bir rakibim olmadığına eminim" dedi. Bu nedenle ayakkabısı ayağını sıkanların tek adresi olduğunu dile getiren Sayan, üstelik bu işlemi çok kısa bir süre içinde yaptığını, müşterisi bir çay içene kadar büyütme işlemini bitirebildiğini, işlem bittikten sonra ayakkabıyı ayağına giyen müşterilerinin şaşırarak kendisine baktığını anlattı.
Kışın, daha çok ayakkabısını küçültmek isteyenler, yazın ise büyütmek isteyenlerin kendisine başvurduğunu belirten Sayan, şunları kaydetti: İhtiyaç olursa ayakkabıyı 4 numaraya kadar büyütüp, küçültebilirim. Amacımız vatandaşın ayakkabısını çöpe atmasını önlemek. İşlem sırasında ayakkabılarda hiç bir değişiklik ya da bozulma olmaz. Her türlü ayakkabıya aynı işlemi yapıyorum. Bazı günlerde 10 çift ayakkabıda değişiklik yaptığım oluyor. Bu işlemi cila ve ateş kullanarak yapıyorum. Ateş kullanarak yaptığım bu işlemi kimseye tavsiye etmiyorum. Çünkü pahalı bir ayakkabıyı büyüteceğim ya da küçülteceğim diye bozabilirler.