Türkiye'de artan Konya'da düşen Covid-19 vakalarının nedeni ne? Yılbaşı etkinlikleri bunda etkili mi?

Türkiye'de artan Konya'da düşen Covid-19 vakalarının nedeni ne? Yılbaşı etkinlikleri bunda etkili mi?

Covid-19'un hızla yayılmasına yol açan Omicron varyantı Türkiye'de her test yapılan 5 kişiden 1'ine bulaştığı ortaya çıktı. Sebepler ise yine etkinliklerden kaynaklanıyor. Konya'nın vaka sayıları ise düşüyor.

2019 yılından bu yana dünyada insan hayatını tehdit etmeye devam eden Covid-19 salgınında varyant dönemi tam gaz sürüyor. Salgının Türkiye'de ilk çıkışının ise yurtdışı kaynaklı olduğu biliniyor. Yeni yılın ilk günlerinde artışın sebebi de yılbaşı etkinlikleri olarak gösteriliyor.

ZENGİNLER Mİ BULAŞTIRIYOR

Daha önceki bulaşılarda da görüldüğü gibi kalabalık etkinlikler nedeniyle hızlı yayılan Covid-19, yine bir etkinlik sonrası artışa geçti. Bilim Kurulu üyeleri vaka artışlarında iki önemli faktör üzerinde duruyor. Bunlardan birisi 3. doz aşının olunmaması ve yılbaşında etkinliklere katılımın fazla olması.

HER 5 KİŞİDEN BİRİ

Son rakamların yayınlanmasının ardından Türkiye'de 417 binden fazla test yapıldığı ve bu testlerden 66 binin üzerinde vaka çıktığı görüldü. Buna göre test yapılan her 7 kişiden birine virüs bulaştığı ortaya çıktı.

KONYA'DA VAKA SAYISI DÜŞTÜ

18-24 Aralık tarihleri arasında Konya'da vaka sayısında düşüş olduğu görüldü. Şehirde son duruma göre 1 haftada her 100 bin kişiden 47,82'sinde vaka olduğu belirlendi. Konya'daki vaka sayısının gerçek seviyesi ise 2 hafta sonraki vaka tablosunda ortaya çıkacak. Konya'da ve Türkiye'de yılbaşının etkisi 25-31 Aralık tarihli değil, 1-8 Ocak tarihli haritada kesin olarak görülmüş olacak.

vaka-sayisi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum