Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası

- Organizasyonun 3. etabı, Hatay'da tamamlandı


HATAY (AA) - Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın Hatay etabında genel klasmanda Kerem Dinçer, kadınlar klasmanında ise Aleyna Özel birinci oldu.

Samandağ ilçesinde önceki gün başlayan şampiyonanın 3. etabına, 13 ilden 40 sporcu katıldı. Çevlik Tepesi'nden atlayış yapan sporcular, paraşütleriyle gökyüzünde süzülerek renkli görüntüler oluşturdu. Sporcular, dünyanın en uzun kumsalları arasında yer alan Samandağ Sahili'ne iniş yaptı.

Yarışlar sonunda genel klasmanda Kerem Dinçer birinci, Erol Aslantaş ikinci, İbrahim Dinçer üçüncü oldu. Kadınlar klasmanında ise Aleyna Özel birinci, Elif Güleryüz ikinci, Mediha Sevgen üçüncü sırada yer aldı.

Kulüp klasmanında da Bursa Nilüfer Belediyespor birinciliği elde etti.

Yarışma sonunda ayrıca tandem ve akrobasi gösterileri sunulurken, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da uçuş gerçekleştirdi.

Organizasyonda dereceye giren sporculara ödüllerini Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Refik Eryılmaz verdi.

Eryılmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Hatay'ın yamaç paraşütçüleri için önemli bir nokta olacağını söyledi.

Bu alanda Dünya Şampiyonası'nı Hatay'da gerçekleştirmek için gerekli altyapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Eryılmaz, "İlk defa böyle bir organizasyon düzenliyoruz. Ufak tefek eksikliklerimiz olabilir ama bu konuda Hatay'ı ve Samandağ'ı en üst noktaya taşıyacağız. Kadın sporcuların yoğun katılım göstermesi beni çok mutlu etti. Buradan tüm Hatay halkına sesleniyorum, yamaç paraşütünü denemelerini ve öğrenmelerini istiyorum." diye konuştu.

Öte yandan, yarışmaların final etabının eylül ayında Bursa'da düzenleneceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :