Türkiye Wushu Şampiyonası

Türkiye Wushu Şampiyonası

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: - "Şampiyonada başarılı olan sporcular arasından Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek olanları seçeceğiz"


ANTALYA (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Antalya'da devam eden Türkiye Wushu Şampiyonası'nın önemine dikkati çekti.

Kundu Oteller Bölgesinde bulunan Kremlin Palace'da 6 Şubat'ta başlayan şampiyonada, ringe çıkan sporcular şampiyonluk için mücadele etti. Mi̇ni̇kler, yıldızlar, gençler kategorilerindeki müsabakalar tamamlanırken, bugün büyükler kategorisindeki karşılaşmalara geçildi.

TWF İcra Kurulu Başkanı Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, wushu sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Şampiyonaya 2 bin 100 sporcunun katıldığını bildiren Akyüz, wushunun Türk milletinin özünü temsil ettiğini kaydetti.

Akyüz, wushu camiası olarak milletin değerlerine önem verdiklerine işaret ederek, şunları ifade etti:

"Bütün katılımcıları dahil ettiğimizde Antalya'daki faaliyetimiz, 3 bin kişiyi buluşturdu. Müsabakalar çok heyecanlı, zevkli ve kaliteli geçiyor. Taolu müsabakalarını ilk dört gün içerisinde sonuçlandırdık. Minikler, yıldızlar, gençler müsabakaları yapıldı. Şimdi de büyükler qinda ve sanda müsabakaları yapılıyor. Şu ana kadar dereceye giren yaklaşık 400 sporcumuza madalya verdik. Şampiyonada başarılı olan sporcular arasından Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek olanları seçeceğiz."

Şampiyona, 15 Şubat'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :