Türkiye ve Suriye mutfaklarının "damak kardeşliği"

Türkiye ve Suriye mutfaklarının "damak kardeşliği"

Adana'da "Damak Tadında Kardeşlik" programı kapsamında, Türkiye'de eğitim gören Suriyeli öğrencilerin ailelerinin de desteğiyle iki ülkenin yemekleri sergilendi

ADANA (AA) - Adana'da "Damak Tadında Kardeşlik" programı kapsamında, Türkiye'de eğitim gören Suriyeli öğrencilerin ailelerinin de desteğiyle iki ülkenin yemekleri tanıtıldı.

Ülfet Geçici Eğitim Merkezinden (GEM) yapılan açıklamaya göre, Mi̇lli̇ Eği̇ti̇m Bakanlığı protokolü çerçevesinde Ülfet GEM'de eğitim alan Suriyeli öğrencilerin aileleri ile Anadolu Kadın ve Aile Derneği Adana Şubesi gönüllüleri, savaşın mağdurlarının kültürlerini anımsatma, sosyal uyumu sağlama ve entegrasyon sürecine katkı sunma amacıyla "Damak Tadında Kardeşlik" isimli bir etkinlik düzenledi.

Türkiye ve Suriye mutfağından çok sayıda yöresel yemek sergilenen programda, farklı lezzetler katılımcılara ikram edildi.

Ülfet GEM Koordinatörü Gazi Kılıçparlar, hedeflerinin Suriyelilerin misafir olarak bulundukları ülkede kültürlerini muhafaza ederek iki millet arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz da programa destek verenlere teşekkür etti.

Suriyeli kimyacı Tarek İsmail Kakhia ise Türk halkına teşekkür ederek gördükleri misafirperverliğin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :