Türkiye ve Endonezya havada buluştu

Türkiye ve Endonezya havada buluştu

TUSAŞ ile Endonezya havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia arasında, ortak çalışmalar yürütmek üzere IDEF 2017'de mutabakat muhtırası imzalandı- TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Kotil:- "Bu çalışmalardan yeni ürünler çıkar inşallah ve var olan ürünler geliş

İSTANBUL (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, Endonezya havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia ile ortak çalışmalar yürüterek projeler geliştirmek üzere mutabakat muhtırası imzaladıklarını belirterek, "Bu çalışmalardan yeni ürünler çıkar inşallah ve var olan ürünler geliştirilerek bir üst versiyona geçer." dedi.

TUSAŞ ile Endonezya'nın en büyük havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia arasında, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2017) mutabakat muhtırası imzalandı. Mutabakat kapsamında taraflar, iki ülke arasında havacılık alanındaki iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.

Kotil, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Endonezya arasında iyi politik ilişkiler bulunduğunu, atılan imzalarla da iki şirket olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Endonezya'nın İslam ülkeleri arasında havacılık endüstrisini Türklerden önce ayağa kaldıran ülke olduğunu dile getiren Kotil, "Endonezya büyük bir adalar ülkesi olduğu için uçağa çok ihtiyacı var. 60 kişilik uçakları bulunuyor. Endonezya hükümeti, eski günlerine geri dönmek için imza attığımız bu kuruma destek veriyor." diye konuştu.

Kotil, Endonezya'nın sivil uçaklarıyla ilgili yeni projelerinin bulunduğuna işaret ederek, anlaşmanın her iki tarafın da projelerinde iş birliği yapabilmelerine imkan sağlamak için geniş bir kapsamda imzalandığını bildirdi.

İş birliğinin çok iyi sonuçlar doğuracağını vurgulayan Kotil, "Kendini ispat etmiş çok sayıda mühendisi olan bir kuruluşla ortak proje geliştirmek üzere bir araya geldik. TUSAŞ'ın Endonezya ile attığı ilk resmi imza budur. Bu çalışmalardan yeni ürünler çıkar inşallah ve var olan ürünler geliştirilerek bir üst versiyona geçer." dedi.

Kotil, her iki kuruluşun da başarılı çalışmalar yaptığı konular ve alanlar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz helikopterde ve insansız hava araçlarında (İHA) daha iyiyiz. Onlar yolcu ve askeri kargo uçaklarında bizden daha iyiler. Bizim helikopterimiz ve İHA'mız Endonezya için fırsat ama onların da yolcu uçakları TUSAŞ için yeni bir iş fırsatı. Bu anlaşmayla öyle sanıyorum ki yeni ürünler çıkar. 'Şöyle bir helikopter, İHA yapacağız' demiyorum ama bunlar beklenir."

Endonezya'nın yanı sıra Malezya ve Pakistan ile de anlaşmalar imzaladıklarına dikkati çeken Kotil, dört ülkenin bir araya gelerek çalışmalar yapmasını ümit ettiklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :