Türkiye turizmde Litvanyalıların gözdesi

Türkiye turizmde Litvanyalıların gözdesi

Litvanya Ekonomi Bakanlığına bağlı Turizm Birimi Genel Müdürü Kazlauskiene:- "Litvanya'da seyahat etmek için en çok tercih edilen, en popüler ülke Türkiye. Turizm konusunda Türkiye bir numara"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Ekonomi Bakanlığına bağlı Turizm Birimi Genel Müdürü Jurgita Kazlauskiene, Litvanyalıların turizmde en çok Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Kazlauskiene, “İki ülke halkının çok dostane ve doğal ilişkiler var. Litvanya’da seyahat etmek için en çok tercih edilen, en popüler ülke Türkiye. Sokakta sorsanız neredeyse herkesin en az bir kez Türkiye’de bulunduğunu duyarsınız. Turizm konusunda Türkiye bir numara" şeklinde konuştu.

Litvanyalıların seyahatlerinde en çok İstanbul'u tercih ettiğini belirten Kazlauskiene, "İki kıtayı birleştiren İstanbul, büyük kültürel mirasıyla, mimarisiyle ve sokak pazarlarıyla çok ilgi çekiyor. Bunun yanı sıra Efes, Kapadokya, Antalya, Alanya ve diğer deniz kıyısında bulunan yöreler de Litvanyalılar arasında çok gözde" dedi.

Kazlauskiene, geçen yıl Litvanya'dan Türkiye'ye seyahat edenlerin sayısının yüzde 22 oranında arttığını belirtti.

Litvanya'da daha fazla Türk turist görmek istediklerini dile getiren Kazlauskiene, “Türkiye'de Litvanya çok fazla bilinmiyor. Fakat Litvanya tatil için mükemmel bir ülke. Çok rahat ve misafirperveriz. Türkiye’den farklı olsa da yaz mevsimimiz çok güzeldir. Ülkenin doğası ve yeşili ile ön plana çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılmasının değerlendirilebileceğini belirten Kazlauskiene, “Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Türkiye’ye Schengen vize muafiyeti getirilmesiyle ilgileniyor. Kendisiyle de bu konuyu görüştük. Asıl sıkıntı, vizeden ziyade Türklerin Litvanya’yı iyi tanımaması. Türk vatandaşlarının Litvanya’ya daha fazla gelmesini bekliyoruz" dedi.


Türkiye turizmde Litvanyalıların gözdesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :