Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut

Antalya'da CHP İl Başkanlığı üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi

ANTALYA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları Ankara'daki terör saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen CHP üyeleri terör saldırılarını protesto etmek için pankart açtı. Partililer, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için de mum yaktı.

CHP İl Başkanı Semih Esen, son 5 ayda Ankara'da 3 defa patlama meydana geldiğini hatırlattı. Bu saldırılar sonucunda "Biz iyiyiz. Bize bir şey olmadı" gibi ifadeler kullanmayacaklarını söyleyen Esen, terör saldırılarıyla herkesin kalbine ateş düştüğünü kaydetti.

Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Esen, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Esen'in konuşmasının ardından partililer, hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Attalos Heykeli önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları da terörü sloganlar ile protesto etti. Grup adına açıklama yapan Halk Evleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaştıklarını ifade etti. Meriç, her gün ölüm haberleri ve tehditleriyle yaşamak istemediklerini söyledi.

Açıklamadan sonra grup, yarım saat oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Türkiye teröre karşı tek vücut

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler