Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırdı

Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırdı

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesi ve insani yardımların engellenmesi nedeniyle Tel Aviv Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırdı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesi ve insani yardımların engellenmesi nedeniyle Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın Ankara'ya çağrıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail tarafının ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka yönelik saldırıları sürdürmesinden, kesintisiz ve sürekli insani yardım girişine izin vermemesinden dolayı Gazze’de yaşanan insani trajedi dikkate alınarak, Tel Aviv Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar’ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Açıklamada, "İsrail'in bölgedeki barış ve istikrara zarar veren bu tutumunu sona erdirmesi ve ateşkesin sağlanmasına katkıda bulunması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.