Türkiye Teknoloji Buluşmaları

Türkiye Teknoloji Buluşmaları

GTO Başkanı Hıdıroğlu:- "Dijital çağ bir devrim gibi görülebilir ama aslında önceki nesillerin fikirlerinin geliştirilmesine dayanıyor"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Dijital çağ bir devrim gibi görülebilir ama aslında önceki nesillerin fikirlerinin geliştirilmesine dayanıyor." dedi.

Hıdıroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası iş birliğiyle, Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları"nda, bu yılki etkinliğin ana konusunun "Dijitalleşme ve e-ticaret" olduğunu söyledi.

Teknolojideki hızlı değişime işaret eden Hıdıroğlu, "Dijital çağ bir devrim gibi görülebilir ama aslında önceki nesillerin fikirlerinin geliştirilmesine dayanıyor. Bu değişim, dijitalleşmeyi günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirdi hatta günlük yaşantımızı yönlendiren bir güç oldu." ifadesini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de hızla gelişen teknoloji sayesinde insan yaşamına her gün birçok yenilik ve özelliğin girdiğini söyledi.

Üretim, sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'te sanayiciler olarak yenilikçi anlayışla üretim ve ihracat yaptıklarını vurgulayan Ünverdi, "Mevcut durumumuzu asla yeterli görmeden, teknolojiden mümkün olduğunca faydalanarak, daha fazla üretim, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de şu anda uluslararası arenada üçüncü dünya savaşının yaşandığını söyledi. Gür, "Savaşın içindeyiz zaten ama üçüncü dünya savaşı artık askerler ve ordular üzerinden değil dijital savaşlar, yazılımlar ve siber çöküntüler üzerindendir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :