Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici'ye Teşekkür Ödülü

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici'ye Teşekkür Ödülü

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği'nin 24. İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni'nde, İstanbul Valisi Davut Gül'e özel ödül verildi. Türkiye genelinde sigaraya karşı mücadelede önemli isimler ödüllerle onurlandırıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Kampüsü Orgeneral Necdet Timur Oditoryumu'nda gerçekleştirilen "2023 İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni"nde, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye'de her yıl 120 bin kişinin sigaradan kaybettiğini belirtti. Aydın, "Bu 120 bin kişinin yaklaşık 20 bini, sigara içmeyenler tarafından öldürülüyor" ifadeleriyle sigara içilen ortamların pasif içiciler için de tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Gecede, sigaraya karşı verdiği hizmetlerden dolayı İstanbul Valisi Davut Gül'e "İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü" takdim edildi. Gül, sigara içmenin lüks ve zenginlik göstergesi olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayarak, "Hiçbirimiz, evlatlarımızın sigara içmesini istemeyiz. Ancak bazen istemediğimizi bile bile bu alışkanlıklara bulaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Törende ayrıca, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, TRT İstanbul Bölge Müdürü İbrahim Bulut, Erzincan Avcı Köyü Muhtarı Hüseyin Avcı gibi isimler "İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri"ne layık görüldü. Teşekkür Ödülleri kapsamında ise BOTAŞ, Mavi Bayrak Türkiye Projesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı gibi kuruluşlar ödüle layık bulundu.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kırtay ve Konya Şube Başkanı Kadir Dikici de Teşekkür Ödülü'ne layık görülen isimler arasında yer aldı. "100. Yıl Ankara Sunumu" defilesiyle renklenen tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.