Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 14 seçmeni bulunan mahallede oy verme işlemi, bir saatte tamamlandı- Amasya'nın Taşova ilçesinde bir seçmen oy kullanmaya güverciniyle, bir başka seçmen de papağanla gitti- Engelli ve hasta seçmenler, evlerine götürülen seyyar

TOKAT (AA) - Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 14 seçmeni bulunan mahallede Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, bir saatte tamamlandı.

Şehitler Mahallesi'nde 14 seçmeni bulunan 1005 nolu sandıkta 08.00'de başlayan oy verme işleminde seçmenlerin tamamı, bir saat içinde oyunu kullandı.

Sandık görevlileri, sandığı açıp oy sayımını gerçekleştirmek için saat 17.00'yi bekliyor.

- Oy kullanmaya güvercin ve papağanla geldiler

Amasya'nın Taşova ilçesinde bir seçmen oy kullanmaya güverciniyle, bir başka seçmen de papağanla gitti.

Yemişen Mahallesi'nde Halil Kuru, Atatürk Ortaokulu'ndaki 1014 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanmaya "Pamuk" adını verdiği bir gözü olmayan, diğer gözünde de görme kaybı bulunan güvercini ile gelen Kuru, güvercinini oy sandığının üzerine koyduktan sonra oyunu attı.

Kuru, AA muhabirine,Türkiye'de bugün demokrasi şöleni yaşandığını dile getirerek, "Bugün demokrasi için güzel bir şölen içinde oyumuzu Pamuk isimli güvercinimle kullanmaya geldim. Pamuk'a benden başka bakacak kimse olmadığı için birlikte geldik." dedi.

Mualla Arslan da oy kullanmaya kafesteki papağanı Sultan ile gitti. Arslan, Atatürk Ortaokulu 1016 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Eşinin hastanede yattığını belirten Arslan, "Eşim Samsun'da hastanede yatmakta ama ben vatanım, milletim, bayrağım için oyumu kullanmaya geldim. Evimizde beslediğimiz papağanımıza bakacak kimse olmadığı için oy kullanmaya birlikte geldik.Yapılan bu seçimler vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun." diye konuştu.

- Seyyar sandık, seçmenin ayağına gitti

Amasya'nın Taşova ilçesinde de engelli, yaşlı ve hasta seçmenler, oylarını evlerine götürülen seyyar sandıkta kullandı.

Yemişen Mahallesi'nde yatağa bağımlı olan Münire Tütüncü ve Sanayi Mahallesi'nde Emine Yıldız, 8801 nolu sandık görevlileri tarafından evlerine getirilen seyyar sandığa oy attı.

Uygulamadan çok memnun olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Önceki seçimlerde oy kullanmaya zorluklar içinde götürüyorlardı. Bu uygulamadan çok memnunum. Yapandan Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Taşova ilçesinde seyyar sandıkta 15 kişinin oy kullanacağı belirtildi.

Suluova ilçesinde de engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğu tespit edilen ve İlçe Seçim Müdürlüğüne raporları ile başvuran 26 seçmen, görevlendirilen iki ekip ve oluşturulan 8801 ile 8802 nolu seyyar sandıklarda oylarını kullandı.

Polis eşliğinde sandık görevlileri tarafından Hürriyet Mahallesi'ndeki ikametine getirilen seyyar sandığa oy atan yatağa bağımlı Necip Yılmaz, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Solunum cihazına bağlı evinde tedavisi devam eden KOAH hastası Yaşar Bön ise vatandaşlık görevini yerine getirmek istediğini ancak rahatsızlığı nedeniyle sandığa gidemeyeceğini düşündüğü için üzüntü duyduğunu anlatarak, seyyar sandık uygulaması ile evine gelerek oyunu kullanmasına katkı sağlayan devlet yetkilileri ile seçim görevlilerine teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :