Türkiye Oturarak Voleybol Ligi

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi

Türkiye'de engel derecesi en yüksek bedensel engelli sporculardan oluşan takımların mücadele edeceği lig mücadelesi, 11-15 Nisan'da Fethiye'de yapılacak

MUĞLA (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan, Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin müsabakaları 11-15 Nisan'da Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl kurulan Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı, ligin ilk maçına hazırlanıyor. 15 engelli sporcu, Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda oluşturulan 10x6 metrelik özel sahada, 1 metre 15 santimetre yüksekliğindeki filede voleybol oynayarak antrenman yapıyor.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez yapılacak Türkiye Oturarak Voleybol Ligi müsabakalarına 10 takımın katılacağını söyledi.

Müsabakalara bünyelerinde bulunan oturarak voleybol takımının da katılacağını ifade eden Yiğit, "Takımımız daha önce Türkiye şampiyonasına katıldı. Bu ikinci organizasyonları olacak. Müsabakalar 5 gün sürecek. Sporcu arkadaşlarımız burada severek ve büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Ben onları engelli olarak görmüyorum. Çünkü çoğu sağlıklı bir insanın yapmayacağı şeyi burada yapıyorlar." dedi.


- "Engel derecesi en yüksek takım"


Oturarak Voleybol Takımı Antrenörü Aycan İnaluk ise takımın geçen yıl Konya'da düzenlenen Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası'nda mücadele ettiğini, orada engel derecesi en yüksek takım seçilip, onur madalyası aldıklarına anlattı.

Takımdaki oyuncuların çoğunun ortopedik engelli olduğunu, aralarında cam kemik hastası ve spastik engelli sporcuların da yer aldığını vurgulayan İnaluk, "Takımımızı yaklaşık bir buçuk yıl önce kurduk ve 15 sporcumuz var. Haftada 2 gün antrenman yapıyoruz. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Tüm sıkıntılara rağmen ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Engel derecesi en yüksek takımımız bizim takımımız. O yönden hepsiyle çok gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :