Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz:

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz:

"Her siyasi partiye aynı yakınlık ve aynı uzaklıktayız"

HATAY (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, siyasi partilere aynı uzaklık ve yakınlıkta olduklarını söyledi.

Akdeniz, Hatay Muhtarlar Derneği'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Defne ilçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, zor bir yol ve uzun süreçler içerisinde Türkiye'de muhtarlar arasında birlik ve birlikteliği yarattıklarını belirtti.

Muhtarların sorunları olduğunu ancak çözüm noktalarını da bildiklerini ifade eden Akdeniz, şunları söyledi:

"Her siyasi partiye aynı yakınlık ve aynı uzaklıktayız. Bu, bizim hedef çizelgemizi gösteriyor. Biz, her kişinin kendi mahallesinde kendi siyasi partisine vermiş olduğu oyların toplamını alarak seçiliyoruz ve bağımsız yapımızı bu noktada koruyoruz. Elbette demokrasilerde parlamentoyla çalışmak mecburiyetindeyiz. Hükümetimizin de bu anlamda bize yapmış olduğu son çalışmalardan dolayı şahsen şükranlarımı ifade ediyorum. Yine parlamento da grubu bulunan ana muhalefet partisi ve diğer partilerimize de bize yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."

Akdeniz, kentte muhtarlara her türlü desteği veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da kentteki birlik ve beraberliğin devam etmesi adına belediye başkanlığı döneminde bugüne kadar bazı ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve kanaat önderlerinin katılımıyla 2 bin 500 toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantılarda hiç siyaset konuşmadıklarını, sadece birlik, beraberlik, huzur, gelecekten ve sevgiden bahsettiklerini anlatan Savaş, "Ama malesef bütün toplantılarımız sabote edilmeye çalışılıyordu. O kadar uğraşılmasına rağmen toplantılarımızın hiçbir tanesini hiçbir grup ve şahıs sabote edemedi. Çünkü biz samimiyetle çıkmıştık yola" diye konuştu.

Etkinliğe, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Güneydoğu Muhtarlar Federasyon Başkanı Halil Şanal ile muhtarlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :