Türkiye ile Karadağ polis teşkilatları arasında iş birliği

Türkiye ile Karadağ polis teşkilatları arasında iş birliği

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da bulunan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanı Mevludin Nuhodzic ve Karadağ Emniyet Genel Müdürü Veselin Veljovic...

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da bulunan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanı Mevludin Nuhodzic ve Karadağ Emniyet Genel Müdürü Veselin Veljovic ile görüştü.

Karadağ İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede iki ülkenin polis teşkilatları arasındaki iş birliği ve ikili ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Bakan Nuhodzic, NATO üyeliği konusunda Karadağ'a verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür ederek Karadağ'ın bölgesel ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Nuhodzic, organize suç, insan kaçakçılığı, yasa dışı göç ve küresel bir sorun haline gelen terörün ortak mücadele gerektirdiğini vurguladı.

Uzunkaya da Karadağ'ın güvenlik sorunlarına karşı mücadelesini takdir ettiğini ve bölgede istikrar unsurlarından biri olduğunu söyledi.

İki ülke içişleri bakanlıkları ile emniyet teşkilatları arasındaki mevcut projelerin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, gelecek dönemde yeni projelere de imza atılacağı ve tecrübe aktarımının yoğunlaştırılacağı ifade edildi.

Öte yandan, Karadağ Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da iki ülkenin emniyet teşkilatları arasındaki iş birliğinin uluslararası organize suçların önlenmesi noktasında somut sonuçlar verdiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :