Türkiye Girişimci Buluşması  ‘8. GİV Girişimcilik Ödülleri’ töreni ile sona erdi

Türkiye Girişimci Buluşması ‘8. GİV Girişimcilik Ödülleri’ töreni ile sona erdi

Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından Konya'da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ‘8. GİV Girişimcilik Ödülleri’ törenine katılan İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, projeleri dereceye giren girişimcilere ödüllerini verdi

Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından Konya'da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ‘8. GİV Girişimcilik Ödülleri’ töreni ile sona erdi. Törene katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, projeleri dereceye giren girişimcilere ödüllerini verdi.

Girişimcilik ekosisteminde büyük ses getiren, bu yıl 670’i aşkın proje başvurusu alan ‘8. GİV Girişimcilik Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. Girişimcilere ödüllerini İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan takdim etti.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından “Cumhurbaşkanlığı Himayeleri”nde düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi ile 8. GİV Girişimcilik Ödülleri, TÜGVA ve KOSGEB iş birliği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası’nın destekleri ile 3-4 Kasım 2021 tarihinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’nde 8 oturumda 30’u aşkın fikir önderi, girişim ekosistemini her açıdan ele alındı. Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nin ardından, girişimcilik ekosisteminde büyük ses getiren, bu yıl 670’i aşkın proje başvurusu alan “8. GİV Girişimcilik Ödülleri” töreninde girişimcilerin başvuruda bulunduğu projeler ödüllendirildi.

Resim

GİV Başkanı Mehmet Koç: Ülkemizde girişimcilik ön plana çıkıyor

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisinin uzun bir emeğin sonucunda gerçekleştirildiğini belirterek, zirveye başvuran 670 projeden 100'ünün seçildiğini ve sergide yer aldığını söyledi.

Mehmet Koç, "Girişimcilerimiz iki gündür sergi alanında sunumlarını yaptı. Etkinliğimiz çatısında girişimci ve yatırımcıların buluşması bizler için bir iftihardır. Demek ki bu çalışmalar genişletilirse, büyütülürse, nice girişimcilerin yeni projeleri, nice yatırımcıların da yeni girişim çalışmaları olur. 2018'den bugüne, sadece iki senede bile müracaat eden, değerlendirmeye giren projelerin hem nicelik olarak hem de nitelik olarak arttığını müjde olarak söyleyebilirim. Demektir ki ülkemizde, coğrafyamızda girişimcilik ön plana çıkıyor, demek ki gençlerimiz kendi gelecekleri için kariyer planı yaparken sadece okuldan mezun olup iş bulmayı değil, yeni bir iş kurmayı da artık düşünüyorlar" diye konuştu.

Resim

Bilal Erdoğan: 30 milyar dolarlık ihracat rakamları 220 milyar doları aştı

İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye’nin ihracatta 220 milyar doları aştığına işaret ederek, “Konya ihracatta 3 milyar dolarlara geldi. Türkiye’de ihracat 20 yıl önce 30 milyar dolar civarlarındaydı. Bugün öyle bir hızla ilerliyoruz ki, muhtemelen yakın zamanda 6 ay, 1 yıl gibi bir zamanda Türkiye her iş gününde 1 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline gelecek. Bir ülke borçlanarak büyüyebilir. Türkiye bu modeli uzun süre denedi. Cari açık vererek, dünyadan borç toplayarak, dünyadan yatırımcı gelmeksizin, finans sektöründe olsun gerçek somut yatırımlarla yatırımcının gelmesi, borç vermesine dayalı bir büyüme modelini bugüne kadar denendi. Bugüne kadar bununla belli başarıları da yakaladık. Şu anda geldiğimiz nokta Türkiye'nin altyapıda yaptığı birçok yatırımlar var" dedi.

"Türkiye artık borçlanarak değil cari fazla vererek büyüyen bir ülke"

Pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntılara da değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz dönemde özellikle salgın döneminde Türkiye bir fırsat penceresini yakaladı. Türkiye artık borçlanarak değil cari fazla vererek büyüyen, ihracata dayalı büyümenin çok ön plana çıktığı bir ülke haline geldi. Bugün 220 milyar dolar olan ihracatın 500 milyar doları yakaladığını düşünün. Muhtemelen bu rakamların hayal olduğunu söyleyenler çıkacak karşımızda. Ama inanın Türkiye 30 milyar dolar ihracat yaparken 100 milyar doların hayal olduğunu söyleyenleri ben tanıyordum, görüyordum. Bugün 220 milyar dolar yakalandıysa elbette 500 milyar dolar da yakalanabilir" şeklinde konuştu.

"Konyalılar çok iyi biliyorlar.."

Türkiye'nin alt yapıda yaptığı birçok yatırıma işaret eden Erdoğan, "Organize sanayi bölgeleri, demir yolları, otobanlar, okullar, hastaneler, şehir içi raylı sistemler, bunların Konya'da ne denli gelişmiş olduğunu Konyalılar çok iyi biliyorlar ama Türkiye'nin dört bir yanında da bunların olduğunu biliyoruz. Bunların yapılmasında maksat, elbette başta halkımızın dünyanın müreffeh milletlerinin seviyesinde yaşamasını temin etmek. Ancak bunun yanında da yatırım ortamının iyileşmesini sağlamak, hammaddenin, pazarların birbiriyle bütünleşmesini, üretim merkezlerinin ulaşım merkezlerine entegrasyonunu, uluslararası pazarlara açılımı, bunları da aynı zamanda sağlamış bir Türkiye'yi görüyoruz" dedi.

“Yıllarca inançlı diye ötekileştirilmiş bir kesimin çocuğuyum” diyen Bilal Erdoğan, TÜGVA'nın yerli, milli, inançlı ve değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesinin mücadelesini verdiğini belirterek, "Türkiye’de kutuplaşma edebiyatı yapanlar, vatandaşların birbiriyle çatışmasını gözleyenler, insanları ötekileştirmekten vazgeçsin. Biraz da bu şahısların plazalarında muhafazakar insanların neden olmadığı konuşulsun. Önce Türkiye’nin o büyük firmaları, o büyük zenginleri kendi plaza ve binalarında neden bir başörtülünün asla çalışamadığının hesabını versin. O zaman kutuplaştırmayı kimin yaptığı ortaya çıkacaktır. Ben, yıllarca inançlı diye ötekileştirilmiş bir kesimin çocuğuyum. Ama bugün benim içinde bulunduğum vakıflarda, kurumlarda biz kimseyi ötekileştirmeden herkese ulaşmanın mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8. Girişimcilik Ödülleri Töreninde “Özel Ödül”e layık görüldü.

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.