"Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"ne başvurular başladı

"Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"ne başvurular başladı

TGC tarafından bu yıl 58.'si düzenlenen ve basın, televizyon, radyo ile internet gazeteciliği dallarında verilen ödüllere başvurular 31 Ocak 2017'de sona erecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından bu yıl 58.'si düzenlenen "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"ne başvurular başladı.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, başarı ödülleri, 1959'dan beri basın, televizyon, radyo ve internet gazeteciliği ana başlıkları altındaki eserlere veriliyor.

Buna göre, başarı ödülleri, ''Basın'' kategorisinde ''Haber (siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, spor)'', ''Köşe yazısı'', ''Araştırma (tek ya da seri)'', ''Röportaj-söyleşi'', "Sayfa düzeni (birinci sayfa, iç sayfa)'', ''Karikatür (seri-bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında verilecek.

''Televizyon'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Haber" ya da "Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek. "İnternet Gazeteciliği" kategorisinde verilecek ödüller ise ''İnternet Haber'', ''İnternet Röportaj'' ve ''İnternet Özgün Köşe Yazısı'' bölümlerinden oluşuyor.

Başarı ödülleri için TGC üyesi olan gazeteciler, sarı basın kartı taşıyanlar ile bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayıyla belgeleyen sarı basın kartı sahibi olmayanlar başvuru yapabilecek.

Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleriyle yarışmaya katılamayacak, her aday, başarı ödüllerine bir dalda ve bir eserle başvurabilecek ya da önerilebilecek.

Eserlerin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne uygun olması gerekirken, kendi eserini öneren aday, bir ekip içinde de görev yapmışsa ekip dışı tutulacak. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları gerekecek, ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumlularınca ve TGC Yönetim, Denetim, Onur ve Balotaj Kurulu üyelerinin önerisiyle gerçekleşebilecek.

Öte yandan, seçici kurul üyeleri yarışma için öneride bulunamayacak, yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak.

Yarışmaya katılacak adayların başvuru dosyasında ad, soyad, öz geçmiş, iki fotoğraf ve çalışmaların belirtildiği sekiz adet bilgi yazısı bulunması gerekiyor.

Yarışma için başvurular, 31 Ocak 2017'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :