Türkiye Futbol Federasyonu tüm ligleri süresiz erteledi

Türkiye Futbol Federasyonu tüm ligleri süresiz erteledi

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı, TFF'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. TFF, yapılan saldırı nedeniyle tüm ligleri süresiz erteledi.

Türkiye Futbol Federasyonu, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e yapılan şiddet içeren saldırı sonrasında acil bir toplantı gerçekleştirdi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı kınayarak, Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ve acil şifalar dilediklerini belirtti.

Büyükekşi, yapılan saldırının sadece bir hakeme değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarına karşı gerçekleştiğini vurgulayarak, suça teşvik eden herkesin suç ortağı olduğunu ifade etti. Devletin de işbirliğiyle cezai işlemlerin uygulanmaya başlandığını belirten Başkan, saldırıda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını ve bu olaya sebep olan kulübün de sorumlu tutulacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu utanç verici olayın ardından alınan kararla tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledi. Başkan Büyükekşi, Türk futbolunun marka değerini düşürmemek için kamuoyuna seslenerek, hakemlere saygı gösterilmesi ve küfür ile şiddete karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Başkan, yarın hakem Halil Umut Meler'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunacaklarını ve Türk futbolunda yaşanan bu tür olaylara bir son verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.