Türkiye, Eurofighter uçakları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye, Eurofighter uçakları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere ve İspanya ile görüşmelerin olumlu ilerlediğini, Almanya'nın ikna edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Güler, Türkiye'nin Eurofighter uçakları ile ilgili çalışmalarını duyurdu.

Bakan Güler, İngiltere ve İspanya ile yürütülen görüşmelerin olumlu geçtiğini, ancak Almanya'nın henüz onay vermediğini belirtti. Güler, "Onlar çalışıyor, biz çalışmıyoruz. Olursa, Eurofighter'dan 40 adet almayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Güler, mevcut muharip uçaklar olan F-16 ve F-4'lerin görevleri karşılamak için yeterli olduğunu belirterek, "Başlangıçta F-35'e müracaat etmiştik, ancak birtakım problemler çıktı. Alternatif olarak Block-70 Viper uçaklarıyla 40 adet hazır almayı planlıyoruz. Ayrıca, kendi TUSAŞ fabrikamızda 79 adet üreteceğiz. KAAN adlı milli muharip uçağımızın ilk uçuşunu bu yıl sonunda gerçekleştireceğiz. 2028'de yerli motoru, en geç 2031-2032'de kendi motoruyla uçuyor olacak" şeklinde konuştu.

Güler, Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda da açıklamalarda bulundu. "Sınırlarımız bugüne kadar olmadığı kadar güvenilir. 60 bin personelimiz 24 saat çalışıyor. F-35 uçaklarıyla ilgili aksaklıkların olduğunu belirterek, bu konunun düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Kimyasal silah iddialarını reddeden Bakan Güler, göz yaşartıcı spreyin piyasada satıldığını belirterek, Türkiye'nin böyle bir şeye sahip olmayı düşünmediğini vurguladı.

Eurofighter nedir?

Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, 4.5 nesil, çift motorlu, kanart delta kanatlı, çok rollü savaş uçağı. Tasarımı Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerindendir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.