Türkiye Diyanet Vakfından Somali'de iftar

Türkiye Diyanet Vakfından Somali'de iftar

Türkiye Diyanet Vakfı, Mogadişu'da her gün 500 kişiye iftar veriyor

MOGADİŞU (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Somali'nin başkenti Mogadişu'da ramazanda her gün 500 kişiye iftar vermeye devam ediyor.

Yemekler, başkentteki Tedamun Camisi önünde toplanan, Sidka kampından gelen yüzlerce yardıma muhtaç kişiye ulaştırılıyor.

Somali Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Aktürkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfının ramazanda Somali'nin tüm bölgelerinde muhtaçlara iftar vermeyi hedeflediğini söyledi.

Ülkede yaklaşık 5 bin aileye yardım kolisi dağıttıklarını belirten Aktürkoğlu, vakıf olarak ramazanda muhtaç insanların sıkıntılarını hafifletmeyi istediklerini kaydetti. Aktürkoğlu, Diyanet Vakfı olarak ramazanda dünyadaki tüm ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Somalili Mustafa Adem Ali ise ramazanda bir kat daha artan sıkıntılarının, Diyanet Vakfının verdiği iftarla bir nebze olsun hafiflediğini dile getirdi.

Ramazan ayını büyük oranda vakfın sunduğu yemek yardımlarıyla geçirdiklerini ifade eden Somalililer, Türk makamlarından yardımları artırmalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler