Türkiye Diyanet Vakfı, 100'ün Üzerinde Ülkede 35 Milyon İnsana Ulaşıyor

Türkiye Diyanet Vakfı, 100'ün Üzerinde Ülkede 35 Milyon İnsana Ulaşıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın uluslararası alanda genişleyerek 35 milyon insana ulaştığını açıkladı.

Türkiye Diyanet Vakfı, dünya genelinde iyiliğin ve yardımlaşmanın yayılmasına önemli katkılarda bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'da düzenlenen "Vakıf Buluşmaları" programında, vakıfların toplumların refahı için çalıştığını vurguladı. Erbaş, vakıfların İslam medeniyetinin temellerinden biri olduğunu belirterek, Peygamber Efendimizin kurduğu ilk vakıf müessesinin bu geleneğin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Osmanlı dönemindeki vakıf geleneğinden bahseden Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulduğunu ve başlangıçta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerine destek olmayı amaçladığını belirtti. Ancak vakfın amaçlarının zamanla genişlediğini ve sadece Türkiye'de değil, 100'ün üzerinde ülkede fakir fukaraya yardım eli uzattığını dile getirdi. Özellikle kurban vesilesiyle 35 milyon insana ulaşan vakfın, uluslararası alanda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Erbaş, gençlerin camilere daha fazla gelmeleri için çaba harcadıklarını da belirtti. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş da katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın uluslararası alanda genişleyerek milyonlarca insana yardım eli uzatması, vakfın önemli ve etkili bir hayır kurumu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, 100'ün Üzerinde Ülkede 35 Milyon İnsana Ulaşıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.