Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Samsun Valisi Şahin: ''Samsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve meşru hükümetin destekçisi. Samsun asla eşkıyalara prim vermeyecek''

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin: ''Samsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve meşru hükümetin destekçisi. Samsun asla eşkıyalara prim vermeyecek.'' dedi.

Vali Şahin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Vural Yıldırım ile basın açıklaması yaptı.

Darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulunan Vali Şahin, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın, vatandaşların sükuneti muhafaza ederek sokağa çıkma telkininden sonra Samsun bu sese kulak verdi. Sayın Dışişleri Bakanımız ile Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın bir program gereği Samsun'da olması dolayısıyla birlikteyiz. Bu nedenle sokağa beraber çıktık.'' diye konuştu.

Vatandaşların son derece coşkulu olduğunu ve kalabalığın meydanlara sığmadığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''Kalabalık her geçen saat büyüyor. Sabaha kadar bu kalabalık devam edecek. Ortalık sükunete erinceye kadar kalabalık meydanları boşaltmayacak. Ayrıca il müftümüzle görüştüm. Camilerden sela okunuyor. Sela peşinden yine vatandaşlar, sağlıklı ve sakin şekilde sokağa inecek ve ikinci bir söyleme kadar meydanlardan ayrılmayacak. Samsun'da hiçbir olumsuzluk yok. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ilçe belediye başkanımız emniyet müdürümüz, MİT başkanımız, jandarma komutanız hep beraberiz. Meydan şimdi insan seliyle dolu. İnsanlar adım adım, saate 1-2 kilometre yol alabiliyor. Her taraf kilitlenmiş durumda. Herkesin elinde bayraklar var. Samsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve meşru hükümetin destekçisi. Samsun asla eşkıyalara prim vermeyecek. Samsun bu Türkiye'de örnek olacak. Samsun halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.''

Vali Şahin, Samsun'da meydandaki kalabalık dağılıncaya kadar alanı terk etmeyeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :