Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: - "Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu milletin sandığına sahip çıkıyoruz. Demokratik kuralları içinde yarışırız, kavga ederiz, oylarımızı sayarız ama milli iradeye el uzatan kim olursa olsun bu millet

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu milletin sandığına sahip çıkıyoruz. Demokratik kuralları içinde yarışırız, kavga ederiz, oylarımızı sayarız ama milli iradeye el uzatan kim olursa olsun bu millet buna izin vermeyecektir." dedi.
Turan, İskele Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.
Bir süre burada kalan ve Valiliğe geçen Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit'e indiğinde herkesin bildiği gibi paralel yapı tarafından organize edilmiş olan bir kısım yanlışla, ayaklanmayla, darbe girişimiyle karşılaştıklarını söyledi.
Turan, iner inmez Ankara'ya dönmek yerine Çanakkale'ye gelip milletle kucaklaşmaya karar verdiğini belirterek, "CHP ve MHP il başkanları ve vekillerini arayıp hepsini meydana davet ettik. Her partinin mitinginden daha fazla kalabalıkla tüm partilerin katıldığı bir toplantıyı, eylemi beraber gerçekleştirdik. Bu millet iradesine sahip çıkıyor ve çıkacak, bu millet sandığına sahip çıkıyor ve çıkacak." diye konuştu.
- "Çanakkale Meydanı demokrasinin yanında yer almıştır"
Bu ülkenin tarihinde yaşanan kara tabloları, Adnan Menderes'in asılması, 1980 darbesi tarzı görüntüleri görmek istemediklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:
"Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu milletin sandığına sahip çıkıyoruz. Demokratik kuralları içinde yarışırız, kavga ederiz, oylarımızı sayarız ama milli iradeye el uzatan kim olursa olsun bu millet buna izin vermeyecektir. Çanakkale 101 yıl önce şu topraklarda büyük oyunu bozdu. Bugün de bu meydan gösterdi ki bu oyun tekrar bozulacak. Artık bu işin geri dönüşü yoktur. CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, AK Parti'lisiyle Çanakkale Meydanı demokrasinin yanında yer almıştır. Bu ülkemize büyük bir görüntü ve fotoğraftır. Ümit ediyorum bu yanlışı yapanlar bir an önce kışlasına geri dönerler. Çünkü o maaşları, o yetkileri bu millete karşı silah doğrultmak için almadılar. O maaşları, o yetkileri düşmana karşı, milleti korumak için aldılar. Biz kendi siyasi kavgamızı kendi demokratik rejim içerisinde yaparız bunları. Ama dediğim gibi bu darbe girişimi mutlaka kadük kalacaktır ve Türkiye tarihinde bu akşamı aslında biz onurla yad edeceğiz. Çünkü bu millet ayağa kalkacak, darbe girişiminde bulunanlara 'dur' diyerek demokrasi tarihine muazzam bir hatıra bırakacaklarını düşünüyorum."
Öte yandan, Turan ile birlikte İskele Meydanı'na gelen merkeze bağlı Kepez beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ise darbelerin ülkede yaşanmayacağını belirterek, "Biz kendi içimizde kendi sorunlarımızı çözeriz. Özgür irademiz zapt edilemez. Bu süreci yaşamayacağız. Bu darbeciler inşallah mağlup olacaklar. Bu halkın iradesinin dışında bir darbe bir gasp bu ülkede yaşanmayacak" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :