Türkiye bu tabloyu gördü: Konya'da neden olmasın?

Türkiye bu tabloyu gördü: Konya'da neden olmasın?

AK Parti Konya milletvekili adayı Leyla Şahin Usta Memleket'e önemli açıklamalar yaptı.

'Konya benim için sürpriz olmadı' diyen Şahin, "Konya'da 14'te 14 diyoruz, Isparta'da başarıldı, Rize'de bu tablo görüldü, Konya'da neden olmasın" ifadesiyle Başbakan'ın Konya'daki yüzde 75 hedefine ulaşacaklarını hatırlattı. 'Muhsin Yazıcıoğlu ile şahsen tanıştığını' da ekleyen Usta, "bugünkü tabloyu gördükçe rahmetlinin kemikleri sızlıyor" diyerek seçmenleri de uyardı.

Soru: Siyasi bir geçmişiniz var mı? Neden aday oldunuz ve neden AK Parti?

Leyla Şahin: Siyasi anlamda değil ama STK geçmişim var. 1999'dan beri aktivist, hak mücadelesinde her zaman hazır ve nazır olmuş bir insanım. Bunun bana getirmiş olduğu bir sosyal sorumluluğum vardı. Dernekteki arkadaşlarımla da istişare ettim. Türkiye değişim sürecine girdi ve yaptığımız istişareler sonucu da 'neden bizden birisi olmasın?' dedik ve adaylık sürecimiz başlamış oldu. Dolayısıyla sesimizi daha çok duyurabilmek adına siyaset önemli bir araçtır doğrusu.

AK Parti benim için çok daha önemlidir. Çünkü, vesayeti kaldıran ve siyasi hayattaki engelleri aşmayı becerebilen ve insanlara, bu topluma, bu millete hizmet etmeyi kendine amaç edinmiş bir parti olduğu için AK Parti dedim.

Soru: İstanbul'dan başvuru yaptınız ama Konya'dan aday gösterildiniz? Listeler açıklandığında ilk duygunuz ne oldu?

Leyla Şahin: Öncelikle, seçme şansınız var ve ben İstanbul ve Konya yazmıştım. Nerden aday gösterildiğiniz değil ve sadece aday gösterildiğim için mutlu oldum. 'Ya nasip' diye yola çıkıyorsunuz. Gerek Başbakanımız ve gerekse teşkilatlarımız beni bu göreve layık gördükleri için onur duydum. Benim şahsımda kendini eşleştirmiş pekçok kadın adına onur duydum. Konya çok sürpriz değildi yani benim için olabilecek bir ihtimaldi. O yüzden Rabbim inşallah mahcup etmez diyerek 'bismillah' dedik.

Soru: 28 Şubat'ı yaşamış birisi olarak AK Parti sizin için ne ifade ediyor ve birilerinin 1000 yıl sürecek dediği 28 Şubat bitti mi?

Leyla Şahin: Açıkçası sırf 28 Şubat mağdurluğu üzerinden gitmek bana çok hoş gelmiyor. Evet, Türkiye'de sadece biz değil bizim durumda olan pek çok insan vardı. Hukukun işlemediği ve vesayetle yaşadığımız bir süreçti. Medyanın, askeriyenin Türkiye'yi yönetmeye çalıştığı bir süreçti. O yüzden o döneme bakarak adaylığımızı düşündüğümüz zaman, çok anlamlı tabi ki. Yasağı savunanların hiçbirisinin esamesi okunmuyor ve hatta siyasi parti bağlamında da yasaklara karşı direniş gösteremeyenlere millet sandıkta cevabını verdi. Bu durum, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir ve bizim yaşadıklarımız da bir direnişin öyküsüdür, o yüzden anlamlıdır.

'28 Şubat'ın bittiğini söyleyemem. Malum, Gezi eylemleri, 17-25 Aralık girişimleri, yargı ayağıyla yapılmaya çalışılanlar ve bugünkü yaşadıklarımıza bakarak bittiğini söyleyemeyiz. Ama 28 Şubatlara karşı çok ciddi tedbirlerin alındığını, artık bu girişimlerinin başarılı olamayacağını ama izlerinin hala devam ettiğini söyleyebilirim. Türkiye normalleşme sürecine devam ediyor ve bir süre daha devam edecek bu süreç... Ancak ondan sonra bitti diyebileceğiz ve normalleşeceğiz. Bitti diyerek de rehavete kapılamayız, mücadeleye devam edeceğiz.

leyla-sahin-usta.jpg

Soru: Listede 4 adet tıp doktorunun olması demek Konya'da sağlık alanında yeni yatırımların ve beklentilerin bir göstergesi mi?

Leyla Şahin: Elbette ki tüm Türkiye ve Konya için sağlık alanında yapılması gerekenler vardır ve bu alanda da hevesle çalışacağız. Tıpçılara sadece hekim yönüyle bakmak doğru değildir bence. Hekimlerin farklı özellikleri vardır. Biz olaylara çok yönlü bakmasını biliriz. Çünkü mesleğimiz bize bunu öğretir.  Bu bağlamda da bu Konya için büyük bir avantajdır. Doktor olduğumuz için sadece sağlık yönüyle ilgilenecek değiliz, elimizden geldiği kadar her alanda sorumluluklarımız yerine getirmeye çalışacağız.

Soru: İl Başkanı Musa Arat ile tramvaya bindiniz ve varsa sorunları bizzat yerinde gördünüz, gözlemlediniz. Gerçekten sorun var mıdır, varsa bunun için bir şeyler yapılacak mı?

Leyla Şahin: Genel olarak insanlar tramvaydan çok memnunlar ama içindeki koltuk sayısının azlığından ve bir de koltukların karşılıklı olarak birbirine yakınlığından şikayet ediyorlar. Bazı vatandaşlar karşılıklı oturmaktan memnun olmadıklarını belirttiler. Biz bütün şikâyetleri not aldık ve hepsi de teknik problemler. Bu konuda çalışma yapılacak. Vatandaşın sorunu neyse, çözüm noktasında çalışma yapan bir partiyiz.  Biz sadece parti olarak değil, Konya'da da belediyesiyle, il müdürlükleriyle kısaca bütün birimlerin koordineli çalışmasıyla sorunlar yerinde gözlenip çözüme kavuşturulmaktadır. AK Parti'nin en büyük başarısı da buradadır. Vatandaşa dokunabilmek gerekir.

Soru: Tarafınıza gelen ilginç talep ve şikayetler var mı?

Leyla Şahin:  Basit şeyler aslında. Cep telefonu isteyenler var mesela... Tayin için talepler var. Bayanlardan gelen talepler var. En çok istedikleri şey de, kendi ürettikleri ürünlerini pazarlayabilecekleri altyapı... Hepsini ayrı ayrı not aldık, çalışmalarını yapacağız.  KOP projesi ile ilgili talepler var.

Soru:Muhalefetin vaatlerini nasıl buluyorsunuz ve bunlar ne kadar reel bu vaatler?

Leyla Şahin:  İktidar olamayacaklarını bildikleri için bunları rahatlıkla söyleyebiliyorlar.  Asgari ücrete fahiş miktar belirleyenler, ülkeyi tekrar IMF'ye bağımlı kılmaya çalışıyorlar. Büyük çerçeveye baktığınız zaman istihdamı azaltacaksınız, işvereni sıkıntıya sokacaksınız, Türkiye'nin büyüme hedeflerine engel koymuş olacaksınız, vesaire... Burayı iyi okumak lazımdır. Bizim söylemlerimiz de zaten bu. En iyisini yapmak için çalışacağız diyoruz. Bunu reel olarak yükseltebilecek olan yine AK Parti'dir. Muhalefetin reklamlarına özellikle Milli İttifak dediğimiz bir grup var biliyorsunuz. Baktığım zaman için acıyor. Özellikle rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu şahsen tanımış bir insanım, Çok mert, çok dürüst bir insandı.  Davasına sadık bir insandı. Ama şu anda Büyük Birlik Partisi'nin paralelcilerle işbirliği yaptığını gördükçe, onun kemiklerinin sızladığını düşünüyorum ve çok üzülüyorum. O yüzden vatandaştan rica ediyorum. Oyunuzun nereye gittiğine dikkat edin. Milli İrade'den yana mı oy kullanıyorsunuz yoksa bu milletin karşısında duran insanlara mı oy veriyorsunuz? Ekonomimiz şu anda çok iyi ve daha iyi olması için çalışacağız ama Milli İrademiz olmadan ne yaparsak yapalım hiçbir yere gelemeyiz. Biz yıllardır bunun mücadelesini verdik. Ve bundan sonra da vereceğiz.

Soru: AK Parti'nin Türkiye ve Konya hedefi nedir?

Leyla Şahin: Başbakanımız Konya'da yüzde 75 hedef gösterdi. 14'te 14 diyoruz. Çünkü Başbakanımız Konyalı ve Başbakanımızı sahiplendiğimiz göstermemiz gerekir. Rabbim inşallah bize bunu gösterir, çünkü tarihte biz bunu yaşamışız. Isparta Demirel için tulum çıkarmış, Rize Sayın Cumhurbaşkanımız için tulum çıkarmış, böyle bir tablo ile Türkiye karşılaşmış. Neden Konya'da bunu gerçekleştirmeyelim? Bu hayal değil. Hiçbir zaman boş hedeflerin peşinde koşmadık ve bunu becerebileceğimize inanıyorum. Türkiye'de ise yüzde 47,5- 48'leri göreceğimiz söyleyebilirim.

 

Röportaj: Mehmet Ali Elmacı

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler