Türkiye Bisiklet Şampiyonası

Türkiye Bisiklet Şampiyonası

- Şampiyonanın 6. ayak puanlı sezon kapanış yol yarışı, 19-22 Eylül tarihlerinde Antalya'da yapılacak


ANTALYA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nın 6. ayak puanlı sezon kapanış yol yarışı Antalya'da yapılacak.

Serik Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Calypso Tour Sports iş birliği ile 19-22 Eylül tarihlerinde Serik'te düzenlenecek yarışmaya çeşitli kategorilerde kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın start vermesi beklenen yarışmalar, Antalya'da 16 yıl sonra yapılan ilk Bisiklet Şampiyonası olacak.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, bisiklet sporunda da bölgenin söz sahibi olması için çalıştıklarını belirterek, bisiklet altyapısına önem verdiklerini, gelecekte sürprizlerinin olacağını ifade etti.

Lüks otellerin bulunduğu Serik'i, bisiklet turizminin merkezi haline getirmek için ulusal ve uluslararası dev bisiklet organizasyonları ilçede gerçekleştirmeye başladıklarını vurgulayan Çalık, "Bu şampiyona bölgenin tanıtılması ve sonraki yıllarda yapılacak olan yarışlara zemin hazırlanması açısından oldukça önemli. Allah'ın izniyle Serik sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla yürüyor." ifadelerine yer verdi.

Calypso Tour Sports Koordinatörü eski bisikletçilerden Tolga Gündüz de Antalya'yı "bisikletin başkenti" yapmak için el birliğiyle çalıştıklarını vurguladı. Gündüz, şampiyona ile bisiklet sporunun turizme doping etkisi yapacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :