Türkiye Bilardo Şampiyonası

Türkiye Bilardo Şampiyonası

Edirne'de başlayan şampiyonaya 48 sporcu katılıyor


EDİRNE (AA) - Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın final etabı Edirne'de başladı.

Bir otelde düzenlenen final etabına, genel klasmanda 3 bantta ilk 32 sporcu, pool kategorisinde ise ilk 16 sporcu olmak üzere 48 bilardocu katılıyor. Türkiye şampiyonlarının belirleneceği iki kategoride, ayrıca dörder sporcu milli takıma seçilecek.

Edirne Valisi Günay Özdemir, şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyonun Edirne'de gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Bizim zamanımızda bilardo bir spordan çok kaçamak veya farklı bir yere gitmek gibi değerlendiriliyordu. Bilardonun ülkemizde spor olarak görülmesi Semih Saygıner sayesindedir. Onun sayesinde biz bilardoyu sevmeye başladık.'' dedi.

Vali Özdemir, müsabakalara katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise böyle önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürkan, Edirne'ye ilk kez gelen sporculara fırsat buldukça şehri gezmelerini ve kente özgü lezzetlerin tadına bakmalarını tavsiye etti.

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da 2016 yılı içinde uluslararası alanda derece elde eden sporcuları tek tek hatırlatarak bir kez daha kutladı.

Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı, 23 Aralık Cuma günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler