Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

"Zor bir dönemden geçerken ve devletin içine yapılanmış hain bir örgütü temizlemeye çalışırken, buradan herkese seslenmek istiyorum. Savunma ve avukat, devletin temizlenmesi, toplumun yeniden çağdaş uygarlık yoluna çıkması için bir engel değil, tam aksine

MUĞLA (AA) – Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Zor bir dönemden geçerken ve devletin içine yapılanmış hain bir örgütü temizlemeye çalışırken, buradan herkese seslenmek istiyorum. Savunma ve avukat, devletin temizlenmesi, toplumun yeniden çağdaş uygarlık yoluna çıkması için bir engel değil, tam aksine, dört elle sarılmamız gereken vazgeçilmezimizdir." dedi.

Muğla Barosu hizmet binasının açılış töreninde konuşan Feyzioğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yüzbaşı Özgür Özekin'in şehit olması nedeniyle yapacağı bütün konuşmaların anlamsız olduğunu söyledi.

Müşterek düşüncenin vatan olması gerektiğini belirten Feyzioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, Birinci Dünya Savaşı sonrasından bugüne kadar halihazırda yaşadığımız en büyük tehditle karşı karşıyadır. Emperyal ve küresel bir saldırı yumağının tam ortasında, bu saldırılardan kurtulabilmemiz için milli birlik ve beraberliğimizin, muhakkak suretle güçlendirilmesi ve bozulmaz, bölünmez hale getirilmesi şarttır." ifadesini kullandı.

Feyzioğlu, FETÖ/PDY soruşturmasına işaret ederek, "Tarihin hiçbir döneminde, avukatlar, hakimler ve savcılar, bu denli büyük bir sorumluluğun altına herhalde bu vatanda girmemişlerdir." diye konuştu.

Adaletin hüküm sürdüğü toplum ve devlet düzenlerinde, iddianın karşısında eşit yetkilerle donatılmış bir savunmanın olduğunu belirten Feyzioğlu, iddiayla savunmanın karşılaştırılması sonucunda hakimin karara ulaştığını söyledi.

Bağımsız ve etkin savunmanın varlığının önemine dikkati çeken Feyzioğlu, adil bir yargılamanın sadece savunmayla mümkün olacağını kaydetti. Savunmanın, iddia makamının ve yargılamanın önünde bir engel değil, devletin ve milletin bekasını sağlamak isteyenler için vazgeçilmez bir şart olduğunu dile getiren Feyzioğlu, savunmanın sistemden çıkarılması halinde suçlu ve suçsuzun, doğru ve yanlışın birbirinden ayrılamayacağını belirtti. Feyzioğlu, "Öyle bir toplumda adaletin yerini, gücün hukuku alır. Gücün hukukunun geçerli olduğu bir toplumun ise hiç kuşkusuz sonu karanlıktır." dedi.

Milli mücadele ve insanlık tarihinden alınması gereken önemli dersler bulunduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Zor bir dönemden geçerken ve devletin içine yapılanmış hain bir örgütü temizlemeye çalışırken, buradan herkese seslenmek istiyorum. Savunma ve avukat, devletin temizlenmesi, toplumun yeniden çağdaş uygarlık yoluna çıkması için bir engel değil, tam aksine, dört elle sarılmamız gereken vazgeçilmezimizdir. O halde olağanüstü dönemin, olağanüstü şartlarında dahi savunma hakkından ve adil yargılamadan taviz vermek, sadece ve sadece terör odaklarının menfaatine olacaktır." diye konuştu.

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun da barolarının 1931 yılında kurulduğunu kaydederek, bu zamana kadar baroda görev yapan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 9 ay önce Muğla'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden stajyer avukat Mehmet Uslu'nun avukat ablası Mine Uslu'ya, Feyzioğlu ve Uzun tarafından, üzerinde sicil numarası bulunmayan sembolik bir ruhsat hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :