Türkiye Banja Luka'da fahri konsolosluk açacak

Türkiye Banja Luka'da fahri konsolosluk açacak

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunan Saraybosna Büyükelçisi Koç, Türkiye'nin yakın zamanda Banja Luka'da fahri konsolosluk açacağını söyledi

BANJA LUKA (AA) - Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) temaslarda bulunan Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Türkiye'nin yakın zamanda Banja Luka'da fahri konsolosluk açacağını duyurdu.

Koç, Banja Luka şehrindeki temasları kapsamında, RS yetkilileri ile bir araya geldi.

RS Başkanlığından yapılan açıklamada, Büyükelçi Koç ile RS Başkanı Milorad Dodik görüşmesinde, özellikle ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi konusunun ele alındığı ve istihdamı artıracak faaliyetlerin yoğunlaştırılması noktasında mutabık kalındığı bildirildi.

Görüşmede bölgedeki tarihi yapıların onarılması konusunun da ele alındığı ifade edilirken, Büyükelçi Koç'un Türkiye'nin yakın zamanda Banja Luka şehrinde fahri konsolosluk açmayı planladığını aktardığı kaydedildi.

Büyükelçi Koç, Banja Luka şehrindeki temasları kapsamında ayrıca RS başkan yardımcıları Ramiz Salkic ve Josip Jerkovic, RS Başbakanı Zeljka Cvijanovic ve RS Meclis Başkanı Nedeljko Cubrilovic ile görüştü.

Ziyaret kapsamında Büyükelçi Koç'a Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ziraat Bankası yetkililer de eşlik ederken, Ziraat Bankası'nın RS'deki Doboj, Prijedor ve Bijeljina şehirlerinde de şube açmayı planladığı bildirildi.

- Ferhadiye Camisi'ne ziyaret

İki günlük Banja Luka temaslarını değerlendiren Koç, özellikle altyapı projeleri ve diğer alanlardaki önemli projelerin hayata geçirilmesi için neler yapılabileceğini görüştüklerini söyledi.

Onarılan ve onarımı devam eden Osmanlı eserlerine de değinen Koç, ziyareti kapsamında onarımı TİKA tarafından tamamlanan Ferhadiye Camisini de gezdiklerini, Osmanlı mirasının bölgedeki en güzel örneklerinden olan bu caminin TİKA tarafından tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle tamamlanacak olan Arnaudiye Camisi'ni de ziyaret eden Koç, yapımı devam eden Osmanlı mirası camilerin en kısa zamanda tamamlanması temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler