Türkiye afet yönetimi tecrübesini Asya ülkeleriyle paylaşıyor

Türkiye afet yönetimi tecrübesini Asya ülkeleriyle paylaşıyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Bangladeş, Filipinler, Myanmar ve Pakistan'dan gelen uzmanlara afet yönetimi...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Bangladeş, Filipinler, Myanmar ve Pakistan'dan gelen uzmanlara afet yönetimi eğitimi verildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Afet Merkezi iş birliği ile ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlendi.

Ülkelerden seçilen 12 uzman ve akademisyen, iki hafta süren eğitim boyunca teorik ve saha odaklı eğitim aldı.

Eğitimde Türk ve Japon eğitmen ve uzmanlar, afet risk yönetimi ve afet zararlarını azaltma, sürdürülebilir kalkınma ve afetlerde dirençli şehirler geliştirilmesi, şehir planlama, afet sonrası iyileştirme planları, kentsel planlama açısından sel risk yönetimi ve sosyal riskler gibi dersler verdi.

Program, eğitimlerin ardından Bursa ve İstanbul'da saha incelemeleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaretleri ile devam etti.

Katılımcılar, ülkelerine aktarabilecekleri birçok yeni bilgi ve uygulama ile tanıştırıldı. Kurulan yeni iletişim ağı ile bu 4 ülke arasında afet yönetimi alanında daha fazla iş birliği imkanı oluşturuldu.

Katılımcılar, Türkiye ve Japonya tecrübesinin diğer ülkelere aktarılması açısından eğitimlerin verimli geçtiğini belirtti.

Program, sık sık afetlerle mücadele eden Asya ülkelerine yönelik olarak "Afet Risk Yönetimi ve Afete Karşı Dirençli Toplumlar Yetiştirilmesi" alanında 2017'den bu yana her yıl düzenleniyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :