Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı İnanç:

Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı İnanç:

" (Fetullahçı Terör Örgütü) Bu örgüt 15 Temmuz'da ete kemiğe büründü. Başta milletimizin olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasetin ve devlet kurumlarının sert tepkisiyle karşılaştılar. İnşallah böylece darbeler de tarihe gömülmüş oldu. İnşa

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Adalet Akademisi (TAA) Başkan Yardımcısı Rifat İnanç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da ete kemiğe büründüğünü belirterek, "Başta milletimizin olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasetin ve devlet kurumlarının sert tepkisiyle karşılaştılar. İnşallah böylece darbeler de tarihe gömülmüş oldu. İnşallah bundan sonra bu işin meraklıları da bir daha böyle bir şeye kalkışmazlar." dedi.

İnanç, bir termal otelde TAA tarafından hakim ve savcılara yönelik düzenlenen "Malvarlığına karşı suçlar" konulu eğitim seminerinin açılışında, TAA'nın meslek içi ve meslek öncesi eğitim konularında tek kurum olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yaz döneminde olağanüstü bir dönem geçirdiğini aktaran İnanç, şöyle konuştu:

"Darbeye milletimizden sonra en hızlı ve en sert tepkiyi yargı verdi. En seri şekilde kurumlar arası darbeye karşı yapılan tepkilerde, ayıklamalarda, en hızlı ayıklamayı ve en az hatayla yapılan ayıklamayı, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu başta olmak üzere diğer yargı kurumları yaptı. Bu bizim için övünülecek bir durumdur. Rehavete kapılmayacağımızı hepimiz biliyoruz. Bu örgütün varlığını hava gibi, su gibi hepimiz biliyorduk. Sadece somut nerede dediğimiz zaman onu gösteremiyorduk. Gösteriyorduk, fakat ispat edemiyorduk. Bu örgüt 15 Temmuz'da ete kemiğe büründü. Başta milletimizin olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasetin ve devlet kurumlarının sert tepkisiyle karşılaştılar. İnşallah böylece darbeler de tarihe gömülmüş oldu. İnşallah bundan sonra bu işin meraklıları da bir daha böyle bir şeye kalkışmazlar."

Eğitimler basına kapalı olarak iki gün sürecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :