Türkiye-AB anlaşması

Türkiye-AB anlaşması

ABD Dışişleri Bakanlığı:- "ABD, AB ile Türkiye arasında bugün varılan anlaşmayı, bölgede eşi görülmemiş sığınmacı ve göçmen akınına cevap vermek için önemli bir adım olarak görmektedir"- "ABD, Suriye'ye komşu ülkeler ve etkilenen ülkelere desteğini artırm

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Türkiye ile ABD arasında sığınmacı krizinin çözümü konusunda varılan anlaşmanın önemine işaret ederek, "ABD, Suriye'ye komşu ülkeler ve etkilenen ülkelere desteğini artırmaya hazırdır" açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD, AB ile Türkiye arasında bugün varılan anlaşmayı, bölgede eşi görülmemiş sığınmacı ve göçmen akınına cevap vermek için önemli bir adım olarak görmektedir. Suriye'den gelen 2,7 milyon sığınmacıyı ağırlayan Türkiye'nin bugüne kadarki çabalarını takdir ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ABD'nin, Avrupa'da güven içinde bir hayat arayan göçmen ve mültecilerin durumuyla daima ilgili olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmada bütün mültecilerin korunmaya hakkı olduğu ve anlaşmanın AB kanunları ile uluslararası hukuka uyumlu şekilde uygulanacak olmasına dair kullanılan dilin de takdirle karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, çaresiz kişileri ağına düşüren insan kaçakçılarının durdurulmasına yönelik eyleme güçlü şekilde destek verildiği vurgulandı ve Türkiye ile Yunanistan'a taahhüt edilen hızlı desteğin verilmesi, sığınma başvurularının hızlıca ele alınması, göçmen dönüşlerinin insani koşullarda sağlanması ve bu konularda AB ülkeleri arasında dayanışma sağlanmasının önemine de işaret edildi.

- Eylülde New York'ta zirve düzenlenecek

"ABD, Suriye'ye komşu ülkeler ve etkilenen ülkelere desteğini artırmaya hazırdır" ifadesi kullanılan açıklamada, ABD'nin bugüne kadarki katkılarına ek olarak daha fazlasının yapılması ve tüm dünyanın harekete geçirilmesi için ABD Başkanı Barack Obama'nın 20 Eylül'de New York'ta mültecilerle ilgili zirve düzenleyeceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :