Turkish Airlines Open 2016

Turkish Airlines Open 2016

Turnuvada yarışan Taylandlı golfçü Thongchai Jaidee ve İngiliz rakibi Andrew Beef Johnston, düzenlenen yemek yarışmasında çoban kavurma ile köfte pişirdi

İSTANBUL (AA) - Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenen "Turkish Airlines Open 2016"nın favorileri arasında yer alan Taylandlı golfçü Thongchai Jaidee ve İngiliz rakibi Andrew Beef Johnston, düzenlenen yemek yarışmasında sevilen Türk yemeklerinden çoban kavurma ve köfteyi pişirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Turkish Airlines Open 2016'nın "golf efsaneleri", turnuva öncesi düzenlenen yemek yarışmasında performansa imza attı. Rory McIlroy ve Charl Schwartzel’in 2015 yılında beraberlikle tamamladıkları Golf Gurme Yarışları’nın ikincisi, dün akşam Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta yapıldı.

Bugün başlayan turnuva öncesinde düzenlenen etkinlikte mutfağa giren oyunculardan Taylandlı Jaidee ve İngiliz rakibi Johnston, geleneksel Türk mutfağının en bilinen örneklerinden çoban kavurma ile köfte pişirdi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun jüriliğinde neticelenen yarışmada birincilik en iyi lezzet ve sunuma sahip çoban kavurmaya gitti. Bu galibiyet Jaidee’ye, THY'den iki business sınıfı uçak bileti kazandırdı.

Renkli karelere sahne olan yarışma sonrası Thongchai Jaidee, bir restoranının bulunduğunu, günlük hayatında yemek yapmanın kendisi için ciddi anlamda büyük keyif olduğunu belirterek, "Genelde Tai ve Çin mutfağıyla ilgilensem de bugün burada bu olağanüstü lezzeti, kuzu çoban kavurmayı pişirmek benim için son derece eğlenceli bir deneyim oldu. İşte tam da bu noktada, geleneksel Türk mutfak kültürünün iki sevilen örneğini bize bu keyifli etkinlikle öğreten Türk Hava Yolları’na çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada ikinciliği elde eden Johnston ise enfes köfte lezzetini bu sayede öğrendiği için gayet memnun olduğunu belirterek, "Evet, yarışmayı Thongchai kazandı ama restoran sahibi biri için bu tabii ki çok doğal bir sonuç." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu da dünyaca ünlü golf oyuncularını bu kez mutfak önlükleriyle geleneksel Türk yemeklerini pişirmeye çalışırken izlemenin heyecan dolu ve turnuva öncesi oldukça eğlenceli olduğunu ifade etti.

Sekiz kez Eurpoean Tour şampiyonu Jaidee ile gelecek yıl PGA Tour’da oynayacak Johnston, Turkish Airlines Open 2016’da Antalya’da yarışıyor.

Dördüncüsü düzenlenen turnuva, 3-6 Kasım tarihleri arasında Antalya'daki Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta yapılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :