Turkcell'in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Turkcell'in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Turkcell, Olağan Genel Kurul sonrası yeni yönetim kurulu üyelerini açıkladı. Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy, yönetim kuruluna atandı.

Turkcell, 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetim kurulu üyelerini kamuoyuyla paylaştı. Yeni dönemde Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı olarak Şenol Kazancı'nın görevine devam edeceği belirtilirken, yönetim kuruluna önemli isimlerin katıldığı açıklandı.

Arda Ermut, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanırken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri olarak göreve getirildi. Bu atamalarla birlikte, Turkcell'in yönetim kadrosunda önemli değişiklikler yaşandı.

Yeni yönetim kurulu üyelerinden Arda Ermut, geçmişte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş deneyimli bir isimdir. Ayrıca, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlarda da görev almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ise optik alanındaki çalışmalarıyla tanınan bir isimdir. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinin yanı sıra, optik haberleşme ve kuantum optiği gibi alanlarda önemli katkılarda bulunmuştur.

Diğer yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. İdris Sarısoy ise vergi konularında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Marmara Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır ve vergi politikaları üzerine geniş kapsamlı araştırmaları bulunmaktadır.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, yeni yönetim kuruluyla birlikte Türkiye'nin dijital dönüşümünde daha da ileriye gitme hedeflerine odaklanacaklarını belirtmiştir. Yönetimdeki değişikliklerle birlikte, şirketin gelecekteki stratejilerinin şekillendirilmesinde yeni bir döneme girilmiş oldu.

Turkcell'in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler