Turkcell Paraya Para Demiyor!

Turkcell Paraya Para Demiyor!

Turkcell, 2024 yılının ilk çeyreğinde net karını 2,6 milyar TL'ye yükseltti. Şirket, bu güçlü performansın ardından 2024 yılı gelir büyümesi beklentisini de yukarı yönlü güncelledi.

Mobil Abone Kaybı Son 6 Yılın En Düşüğünde: Turkcell, 2024 yılının ilk çeyreğinde 229 bin mobil abone kazandı. Faturalı abone bazındaki net artış ise 472 bin oldu. Mobil ARPU yıllık bazda %17,1 artış göstererek 144 TL'ye ulaştı. Mobil abone kayıp oranı ise %1,5 ile son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fiber Abone Sayısı 2,3 Milyonu Aştı: Turkcell, yılın ilk çeyreğinde 48 bin fiber abone kazanarak toplam fiber abone sayısını 2,3 milyona çıkardı. Bireysel fiber ARPU yıllık bazda %13,7 büyüyerek 184 TL'ye ulaştı. Sabit abone kayıp oranı ise %1,3 ile 2007'den bu yana en düşük seviyeye indi.

Dijital Servisler ve Techfin Büyüme Kaydetti: Turkcell markalı dijital servislerin tekil gelirleri %32 artarak 1,6 milyar TL'ye ulaştı. Dijital servisleri kullanan tekil ücretli kullanıcı sayısı ise 5,5 milyona çıktı. Dijital İş Servisleri'nin geliri 2,8 milyar TL olurken, Financell ve Paycell'in de katkılarıyla Techfin iş kolu önemli bir büyüme kaydetti.

Yatırımlar Devam Ediyor: Turkcell, veri, enerji, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarına odaklanarak Türkiye'nin lider teknoloji entegratörü olma yolunda ilerliyor. Şirket, 54 MW toplam IT kapasitesine sahip 4 yeni nesil veri merkezi kurdu.

Genel Kurul'da 6,3 Milyar TL Temettü Kararı Alındı: Turkcell'in 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, 6,3 milyar TL temettü dağıtılması teklifi onaylandı.

2024 Yılı Beklentileri Yukarı Yönlü Güncellendi: Turkcell, 2024 yılı için Grup gelirlerinin reel bazda düşük çift haneli büyümesini bekliyor. FAVÖK marjı beklentisi %42, yatırım harcamalarının gelire oranı hedefi ise %23 olarak korunuyor.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, şirketin 2024 yılının ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında, "Enflasyonist fiyatlama politikamızın devamlılığı şirketimizin finansal performansının güçlenmesine önemli bir katkı sağladı. Grup gelirlerimiz yıllık bazda %11,8 artışla 30,8 milyar TL'ye, FAVÖK ise %23,2 yükselişle 12,8 milyar TL'ye yükseldi. Net kârımız ise bu çeyrekte 2,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti." dedi.

Koç, beklentileri yukarı yönlü güncellediklerini belirterek, "2024 yılı için Grup gelirlerimizin reel bazda düşük çift haneli büyümesini bekliyoruz. FAVÖK marjı beklentimizi yaklaşık %42 ve yatırım harcamalarının gelire oranı hedefimizi ise yaklaşık %23 olarak koruyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.