Türkçe öğrenirken ebru sanatını keşfettiler

Türkçe öğrenirken ebru sanatını keşfettiler

Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe Yaz Okulu kapsamında İÜ Dil Merkezi'nde eğitimlerine devam eden yabancı öğrencilere ebru sanatı anlatılarak, deneme imkanı sağlandı

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe Yaz Okulu kapsamında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezi'nde eğitimlerine devam eden yabancı öğrencilere, geleneksel Türk sanatlarından ebru tanıtıldı.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, Türkçe Yaz Okulu kapsamında İÜ Dil Bilim Merkezi'nde yabancı öğrencilere yönelik Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültür ve sanatını tanıtan çeşitli etkinlik ve çalışma atölyeleri de düzenlendi.

Ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere tarafından öğrencilere klasik Türk sanatlarının yanı sıra ebru uygulaması konusunda bilgiler verildi. Atölye çalışması esnasında Polonya, Ürdün, Sırbistan, Romanya, Moldova, Makedonya, Bosna Hersek, Lübnan'dan gelen öğrenciler, ebru yapma şansını yakaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dil Bilim Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, öğrencilerin özellikle ebru sanatına hayran kaldığını kaydetti. Öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmaktan memnuniyet duyduklarını aktaran Yılmaz, şunları aktardı:

"Yunus Emre Enstitüsü'nün ev sahipliğinde, Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilere, Türkçemizi ve Türk kültürünü tanıtıyoruz. Gençleri müzelere, kültür ve sanat merkezlerine götürerek, onlara bir ay boyunca rehberlik ediyoruz. Öğrenciler merkezimizde dil öğrenirken bir taraftan da klasik Türk sanatlarının farklı dallarını tanıyorlar. Türkçe Yaz Okulu programına katılan öğrencilerin ülkelerine dönmeleri sonrasındaki paylaşımları da Türkçe öğrenmeye ilgiyi artırıyor. Böylece dünyanın dört bir tarafındaki ülkeler, Türkiye'yi daha yakından tanıyor ve ülkeler arası köprü kurulmuş oluyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :